ENTREVISTA A ESPN

Ibrahimovic: "Soc un Ferrari i Guardiola em va tractar com un Fiat"

El suec no és conflictiu i culpa Pep de la seva mala fama

afp-kiuc--620x349abc

afp-kiuc--620x349abc

2
Es llegeix en minuts

Zlatan Ibrahimovic no s’oblida de Guardiola. Fa vuit anys que el suec va marxar del Barça per la porta del darrere, però, encara en el dia d’avui no deixa escapar qualsevol oportunitat per arremetre contra Pep. En l’última, en declaracions a ESPN, va tornar a deixar clar que, per ell, la culpa del seu baix rendiment va ser del tècnic: "Quan em compres, estàs comprant un Ferrari. Si condueixes un Ferrari, poses combustible prèmium, condueixes cap a l’autopista i prems l’accelerador. Guardiola el va omplir amb dièsel i va fer un volt pel camp. Si era això el que volia, s’hauria d’haver comprat un Fiat des del principi", va afirmar, metafòricament, el suec.

Ibra va arribar a les files blaugrana com el fitxatge més car de la història del club en aquell moment. Sumant el traspàs d’Etoo  i una indemnització, l’import total del traspàs va superar els 70 milions d’euros.

Els inicis van ser bons –es va convertir en el primer debutant a marcar en els cinc primers partits de Lliga–, però, a partir de la segona volta, hi va haver un punt d’inflexió: "La segona meitat de la temporada va ser un desafiament per a mi, perquè vaig arribar a una situació en la qual l’entrenador no em parlava, i això va ser una cosa nova per a mi", va declarar el suec. "Ho vaig resoldre dient: ‘Si tens un problema, el resoldré per tu: me’n vaig. No em quedaré aquí per donar-te problemes, no soc així’", va afegir.

Convivència complexa

Zlatan creu que el culpable de la seva fama de jugador "conflictiu" és de Guardiola. "No vaig tenir problemes amb cap entrenador. Vaig tenirFabio Capello, que era una màquina, i tot era disciplina i respecte. No vaig tenir ni un sol problema, perquè quan en vam tenir un el vam resoldre", va declarar. "També vaig tenirMourinho. És conegut per la seva disciplina i respecte, i ni tan sols vaig tenir un problema", va dir el suec, tornant a deixar clara la seva predilecció per l’entrenador portuguès.

Ibrahimovic ja ha estat, fins ara, en nou clubs en la seva carrera com a futbolista professional. Malgrat les seves irades crítiques contra Guardiola, el davanter suec no ha pogut –o volgut– estar gaire temps en un mateix club. On més temps va estar va ser a París. Va estar quatre temporades al PSG i la seva estada a París és un fidel reflex de la seva carrera: es va convertir en el màxim golejador del club en una sola temporada amb 38 gols i, en total, en va marcar 154 en 178 partits.

Notícies relacionades

No obstant, els aficionats parisencs recorden els seus nombrosos estirabots. "No he vist cap àrbitre bo en aquest país de merda", va dir després d’un partit contra el Girondinsde Bordeus i, fins i tot el president de la República, François Hollande, va haver de sortir al pas per rebaixar la tensió.  

Ara, en la seva nova etapa als Estats Units, sembla que no ha començat malament. El suec va marcar, aquest cap de setmana, en el derbi entreLos Angeles FC i els Galaxy, el gol 499 de la seva carrera. L’exblaugrana està a punt de celebrar el mig centenar de gols.