PRETEMPORADA INTERNACIONAL

La Lliga se'n va de gira

El Barça marxa aquest dimarts als Estats Units sense els internacionals de Rússia i una plantilla provisional

jdomenech44388320 sant joan despi     20 07 2018    deportes     arthur  dougl180722173434

jdomenech44388320 sant joan despi 20 07 2018 deportes arthur dougl180722173434 / JORDI COTRINA

6
Es llegeix en minuts
Alejandro García / Joan Domènech

El Barça se’n va aquest dimarts als Estats Units en l’habitualgirad’estiu. Ja no és l’únic club que dedica uns dies a expandir la seva marca, com també sol fer-ho el Madrid. Molts equips de la Lliga, esperonats també per la Lliga de Futbol Professional se’n van a l’estranger per promocionar el campionat i obtenir adeptes; o sigui, clients. Fins i tot elGirona visitarà l’Índia, provant d’unir els interessos esportius amb els comercials de la patronal.

BARCELONA

Amb Arthur i Lenglet no n’hi ha prou per millorar

El Barça que veuran els estatunidencs tindrà poc o res a veure amb el Barça de la temporada oficial. Almenys amb l’equip masculí, perquè al viatge s’hi suma el femení per primera vegada. Les noies jugaran un amistós contra un rival de tercera divisió; els de Valverde s’enfronten a tres durs rivals.

Ernesto Valverde, al començament d’una sessió preparatòria. / JORDI COTRINA

Durs per la seva entitat i durs perquè serà un Barça desnaturalitzat i de nivell inferior. En l’expedició no hi haurà cap mundialista excepte el porter alemany Marc André ter Stegen,tret d’un canvi d’última hora. El club, per tant, no cobrarà el caixet que li correspondria. Les absències es penalitzen per contracte. Sobretot la de Messi, disfrutant de les vacances a Eivissa per oblidar l’experiència russa.

Valverde manejarà un grup en el qual hi haurà els dos fitxatges (Arthur i Clément Lenglet) i diverses promeses del filial, però també diversos jugadors amb els quals no compta i que està entrenant a Sant Joan Despí, casos com Aleix Vidal, Douglas, Rafinha o André Gomes. Fins que no siguin traspassats no hi haurà novetats a la plantilla.

I el Barça les necessita. Sobretot, per competir en la Champions, on les últimes eliminacions prematures (tres vegades seguides en quarts de final) frustren el club i l’afició. Amb Arthur i Lenglet no n’hi ha prou. La conquesta del doblet va saldar amb èxit la primera campanya de Valverde que sap que està obligat a recollir, com a mínim, la mateixa collita. Millorar-la començaria amb guanyar la Supercopa d’Espanyacontra el Sevilla, ja que l’any passat es va perdre contra el Madrid en plena depressió per la pèrdua de Neymar.

ATLÈTIC

Il·lusió per la final del Metropolità

Correa passa la pilota en una sessió a Majadahonda. / RODRIGO JIMÉNEZ (EFE)

El projecte Simeone arrenca la seva novena temporada amb un repte clar i definit: guanyar la final de la Champions League, que es juga al Metropolità. La temporada oficial arrenca amb la Supercopa d’Europa i un derbi contra el Reial Madrid.

L’Atlètic està construint una plantilla conforme a les exigències: Han marxat Torres i Gabi, però ha arribat des del Vila-real Rodrigo Hernández, Rodri, que hereta el 14 de l’excapità, el seu lloc en el centre del camp i, s’espera, les seves responsabilitats.

Però el gran fitxatge ha sigut mantenirAntoine Griezmann, que tan a prop va ser del Barcelona. El francès compartirà la davantera amb el seu compatriota Thomas Lemar, el veloç extrem pel qual han pagat més de 70 milions al Mònaco. A més, ha arribat Adán per a la porteria, un suplent de garanties per a Oblak. Sonen el portuguès Gelson Martins, ex de l’Sporting de Portugal, i el croat Nikola Kalinic, dos reforços de màxim nivell conformes a la gran il·lusió blanc-i-vermella.

REIAL MADRID

La plantilla blanca, a Valdebebas. / FERNANDO RUSO

La delicada gestió post-Ronaldo

La International Champions Cup, ja habitual compromís estiuenc del Reial Madrid, no serà testimoni del primer enfrontament de Cristiano Ronaldo davant del que ha sigut el seu equip durant nou temporades. La Juventus ha confirmat que el portuguès no farà la gira americana i el duel de la morbositat s’ajorna.

L’equip de Lopetegui, amb les novetats de Vinicius Jr. i Odriozola, jugarà als EUA contra la Juve, el Manchester United de Mourinho i la Roma. Ja de tornada a Espanya, el 9 d’agost, immers en la preparació de la Supercopa d’Europa contra l’Atlètic (dia 15 a Tallinn, Estònia) i l’inici de la Lliga, el club vol organitzar el Trofeu Bernabéu.

Després que les inesperades sortides de Zinedine Zidane i Cristiano Ronaldo remoguessin els fonaments de l’equip tres vegades seguides guanyador de la Champions, el repte que tenen per davant Lopetegui i el Reial Madrid és el de reconstruir des de l’èxit. L’arribada deCourtoisper reforçar la porteria, i un nom que li doni en atac el que ha perdut amb Cristiano Ronaldo –gols, fonamentalment–, és el que espera en elmercat de fitxatges del Reial Madrid.

VALÈNCIA

Il·lusió per la tornada a la Champions

La il·lusió torna a Mestalla amb la Champions League. El València estarà concentrat a Crans-Montana (Suïssa) fins que aquest dissabte viatgi a Eindhoven per enfrontar-se al PSV. Abans d’iniciar la Lliga, l’equip jugarà dos d’amistosos a Anglaterra (Leicester i Everton), i la posada de llarg davant de la seva afició, al Trofeu Taronja, l’11 d’agost davant del Bayer Leverkusen.

Marcelino, en un entrenament a la ciutat esportiva. / MIGUEL LORENZO

L’equip de Marcelino torna a la màxima competició europea a l’espera de reforços després de l’adeu de Guedes i Pereira, que acabaven cessió. És complicat, però el gran objectiu del València en aquest mercat de fitxatges és que el portuguès jugui un altre any a les ordres de Marcelino. El mundialista Rodrigo Moreno podria sortir, si arriba una gran oferta, la qual cosa deixaria òrfena la davantera.

L’arribada d’un jugador important com Daniel Wass, del Celta, i la confirmació que seguirà Geoffrey Kondogbia deixen un centre del camp de garanties, tot i que el club també vol incorporar un atacant (sonen Thorgan Hazard i Kevin Gameiro). El club vol recuperar André Gomes.

VILLARREAL

Gerard i Layún, grans reforços

Encara li queden sis amistosos de pretemporada al Vila-real (Montpeller, Sheffield Wednesday, Angers, Wolverhampton, Reial Saragossa i Werder Bremen) després d’haver empatat amb l’Hèrcules en el seu primer partit i abans d’arribar a la primera jornada de Lliga.

Santiago Cáseres procedeix del Vélez Sarsfield de Argentina. / DOMÈNECH CASTELL (EFE)

Sense baixes molt ressenyables, més enllà de la de Carlos Bacca, que ha tornat al Milà però que encara té opcions de tornar una altra temporada a La Ceràmica, el Vila-real de Javi Calleja aposta per la continuïtat a la seva plantilla, amb retocs per fer un salt de nivell: el davanter Gerard Moreno (19 gols la Lliga passada a l’Espanyol), Miguel Layún, el central argentí Funes Mori, el davanter camerunès Toko Ekambi i el centrecampista argentí Santiago Cáseres.

L’aposta de la pedrera és sempre una constant en el club groc, el filial del qual es va quedar a punt d’ascendir a Segona A.

SEVILLA

Pablo Machín, en el seu comiat del Girona. / ROBIN TOWNSEND (EFE)

El gran repte de Machín, que espera fitxatges

El Sevilla afronta des d’aquest dijous la competició oficial, davant del’Ujpest de Budapest, en la primera de les tres prèvies que haurà de superar si vol jugar la fase de grups de l’Europa League.

Arrencal’era Pablo Machínamb baixes: Geis, Layún, Pizarro, David Soria i Lenglet, més les probables de Nzonzi i Sergio Rico. Isense gairebé fitxatges: només s’ha exercit l’opció de compra sobre Roque Mesa, i han arribat el centrecampista Ibrahim Amadou i el porter txec Tomas Vaclík.

“Tots voldríem que els fitxatges fossin aquí”, va dir Machín després del primer amistós. A l’extècnic del Girona li urgeix un central (sonen Djené y N’Koulou), un centrecampista (el desitjat és Bakayoko, del Chelsea), algun davanter com Kalinic o Portu, i un o dos porters. També esperaAleix Vidal.

BETIS

La plantilla de Setién, gairebé tancada

Notícies relacionades

El Betis de Quique Setién que tant va meravellar amb el seu joc afronta el repte de competir a Europa i mantenir el nivell a Espanya. L’equip es prepara a Montecastillo (Jerez) i assajarà contra l’Olympique de Marsella, Bournemouth i Cardiff City abans del debut oficial.

Rialles entre Quique Setién, Joaquín i Tello en una sessió de pretemporada. / EP

El club ja ha fet els deures en matèria de fitxatges: la sortida d’Adán ha portat a SevillaPau López i Joel Robles, que lluitaran per un lloc a la porteria. Per pal·liar la marxa de Fabián (també se’n va anar Durmisi), Setién compta amb un jugador de primer nivell com William Carvalho. Per reforçar les bandes han arribat Sergio Canales i Takashi Inui, ja contrastats.