REMODELACIÓ PROFUNDA

La plantilla que volia Valverde

El Barça tanca el mercat d'hivern confirmant la continuïtat d'Aleix, i ja perfila els fitxatges de l'estiu que ve: Griezmann i Arthur

zentauroepp41864354 combo griezmann  arthur artur  gremio180131195430

zentauroepp41864354 combo griezmann arthur artur gremio180131195430

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mig any després de la seva arribada, Ernesto Valverde ja té la plantilla que volia. Almenys, pel que fa a número de futbolistes, 22, després que es confirmés la continuïtat d’Aleix Vidal, l’últim jugador susceptible de causar baixa. Mig any després, l’entrenador disposa d’una plantilla de nivell semblant –millor o pitjor queda a mercè de les opinions– de la que li van donar quan va firmar el seu contracte el mes de juny passat.

Llavors hi era Neymar. Després de la sensible marxa de l’astre brasiler, que va causar un verdader terratrèmol des del punt de vista anímic i esportiu, el Barça ha recuperat el somriure. No només per haver substituït Neymar amb dos elements, Ousmane Dembélé Philippe Coutinho, encara desconeguts –la valoració dels quals encara és inclassificable per les seves escasses actuacions–, sinó pel rendiment del grup, líder sobrat a la Lliga, preparant la semifinal de Copa i amb la vista posada en els vuitens de la Champions davant el Chelsea.

   

.

Agitació permanent

 De juny a gener, el Barça ha viscut en una agitació permanent, sense desconnectar-se del mercat continu en què s’ha instal·lat el futbol. La sessió d’estiu va enllaçar amb la d’hivern i la pantalla de la pròxima campanya segueix encesa. Mentre Valverde extreu el màxim profit a un vestidor al qual està prenent el pols, els tècnics perfilen els futurs reforços i els executius busquen diners per comprar-los. Antoine Griezmann i Arthur són els dos objectius escollits.

Els dos futbolistes tenen clàusules. La del davanter de l’Atlètic de Madrid puja a 100 milions d’euros. La del centrecampista brasiler del Grêmio de Porto Alegre és de 50 milions. El Barça ha ofert 30 milions d’euros en un moviment per certificar la seva voluntat de contractar-lo i de bloquejar l’intent de qualsevol altre club pel prometedor interior de 21 anys. El Gremio disposa del 60% dels drets d’Arthur, que per la seva part en conserva un 20%, i el restant 20% està en poder d’un empresari.

SENSE TRUCADES

L’últim dia del tancament oficial del mercat no hi va haver activitat a les oficines del Barça com sí que va passar el 31 d’agost, quan el club no havia satisfet les seves pretensions de fitxatges amb l’arribada de Dembélé. Aquella nit el Liverpool va demanar 200 milions per Coutinho, segons va assegurar Albert Soler, el director d’esports professionals, i els agents d’Ángel di María buscaven un acord perquè l’internacional argentí canviés París per Barcelona.

  

Busquets, Valverde i Aleix, en l'entrenament d'aquest dimecres / JORDI COTRINA

  «Estic content amb la plantilla que tinc», va dir Valverde a l’acomiadar el mes de gener. Una frase que ha repetit des del primer dia de juny, quan va firmar; al pujar a l’avió al juliol cap a la gira americana, amb l’únic fitxatge de Semedo, i al començar la Lliga el mes d’agost sense Neymar, sense Dembelé i sense Coutinho.

Assegurada la continuïtat d’Aleix, que volia seguir al Camp Nou, i sense que cap postor licités a última hora per Denis o André Gomes, els únics candidats a ser traspassats, no hi va haver trucades. Tampoc en va fer cap el Barça.

TERANYINES A LA CAIXA FORTA

La caixa forta té teranyines després que el club es gastés tots els diners i més cobrats per Neymar. Els 222 milions recaptats es van repartir entre Paulinho (40) Dembélé (105 més variables) i Coutinho (120 més variables) més els 11,8 pagats per Yerry MinaJosep Maria Bartomeu està obligat a seguir una estricta política d’estalvi, amb el límit salarial pels núvols i la necessitat d’aconseguir 150 milions d’euros per a la fira d’estiu.

Notícies relacionades

   

Coutinho, Paulinho i Yerry Mina, tres dels fitxatges, surten a entrenar-se / JORDI COTRINA

 «És bo que es quedi Aleix. No és un titular indiscutible, però ens ha anat ajudant regularment i encara ens ajudarà més», va comentar Valverde, que va advocar per la permanència del futbolista després que haguessin marxat Turan, Deulofeu Rafinha, «que juguen en una posició similar a la d’Aleix».