UN VELL CONFLICTE

Cornellà, terra hostil per a Piqué

La Lliga va denunciar la setmana passada els insults al central blaugrana al camp de l'Espanyol

zentauroepp32406439 cornella el prat     13 01 2016        la grada perica exhib180126195456

zentauroepp32406439 cornella el prat 13 01 2016 la grada perica exhib180126195456

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

No hi ha hagut partit tranquil per a Gerard Piqué a Cornellà. I té la pinta que no en tindrà mai cap. Cada visita del central blaugrana al temple blanc-i-blau s’ha convertit en un focus d’inacabable polèmica. No cal anar-se’n gaire lluny per trobar restes d’aquesta profunda enemistat, larvada des de fa tant de temps que es fa difícil fins i tot trobar-ne l’origen. És terra hostil Cornellà. Ja es va viure la setmana passada amb motiu del partit d’anada de la Copa en què la Lliga de Futbol Professional (LFP), en el seu tradicional informe postpartit, va recollir els càntics ofensius d’un sector de la grada cap al jugador blaugrana.

 Va ser llavors, encara que va passar més desapercebut que ara, quan Piqué va encunyar el terme d’«Espanyol de Cornellà», denunciant el públic pels seus insults i exigint a l’afició del Barça que es comportés amb senyoriu en la tornada. La LFP va denunciar davant el Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i la Comissió Antiviolència aquells càntics, recollits en un parell d’ocasions: concretament en els minuts 24 i 76 del xoc de l’anada.

«Piqué, cabrón, Shakira tiene rabo, tu hijo es de Wakaso y tu eres maricón»,«Piqué, cabrón, Shakira tiene rabo, tu hijo es de Wakaso y tu eres maricón» li va cridar una part de l’afició blanc-i-blava, reobrint així el vell conflicte amb el central blaugrana que va arribar al seu moment de màxima tensió fa dos anys quan es van desplegar gegantines pancartes a l’estadi dirigides a Shakira, la dona del jugador blaugrana.

LA CONDEMNA BLANC-I-BLAVA

Notícies relacionades

L’Espanyol al·lega que sempre han condemnat aquesta mena de conductes, a més d’intentar frenar-les, assumint, segons aquestes fonts oficials, que resulta molt difícil aconseguir-ho. A més, el club blanc-i-blau sosté que un futbolista professional té més responsabilitat que qualsevol aficionat, i és per això que no pot posar-se a la seva altura. En aquest sentit, la LFP també va recollir en el seu informe que «en diversos moments, i després de la consecució de diversos dels càntics reproduïts anteriorment, el club local va emetre un missatge per megafonia sol·licitant als aficionats que no realitzessin càntics ofensius cap als jugadors o l’equip rival».

Una crida que no va tenir, no obstant, èxit perquè aquesta mateixa denúncia de la Lliga (gener del 2018) es va viure el 2017, el 2016  («s’anomenen meravellosa minoria, espero que almenys omplin el camp, perquè l’altre ni el van omplir», va dir el blaugrana), el 2015. Fa dos anys, el central va retuitejar un vídeo del 2014 en què la grada blanc-i-blava atacava Shakira («es una puta») i Milan, el seu fill («muérete»), amb un missatge rotund: «Vosaltres no ho entendreu mai».