TERCERA SORTIDA DE L'EQUIP

Mascherano s'acomiada del Barça rumb a la Xina

El club anuncia un acte institucional per acomiadar l'argentí, que deixa el Camp Nou havent guanyat 18 títols en set anys i mig

tujah52d

tujah52d

1
Es llegeix en minuts
Marcos López

Arda Turan se'n va anar en silenci a Turquia. Rafinha se n'ha anat a Itàlia, per jugar cedit a l'Inter, acomiadant-se a través de les xarxes socials. I Javier Mascherano, el tercer jugador a abandonar el Camp Nou en aquest mercat hivernal, tindrà un comiat institucional, segons ha anunciat el club blaugrana. Serà aquest dimecres a l'Auditori 1899 del Camp Nou, acompanyat per tota la plantilla, a més del president del club, Josep Maria Bartomeu.

Mascherano (33 anys) se'n va a la Xina per jugar amb regularitat en els mesos previs al Mundial de Rússia, la seva última gran competició amb la selecció argentina. Se'n va després d'arribar al Barcelona el 2010 amb Pep Guardiola, amb qui aleshores va descobrir, ben a desgrat seu, l'ofici de central. Ha aconseguit 18 títols després de disputar 334 partits, firmar un gol (i de penal a l'Osasuna) i tenir el reconeixement de l'afició.

Notícies relacionades

Des de la seva arribada es va consolidar en l'eix de la defensa formant la parella de centrals titulars amb Piqué, la mateixa que va sostenir el Barça en la inoblidable final de la Champions del 2011 conquistada amb un futbol sublim davant el United de sir Alex Ferguson.

Hebei Fortune, el seu nou destí

La irrupció d'Umtiti va eclipsar Mascherano, que va veure relegada la seva condició de titular. Unit, a més, a l'excel·lent rendiment que ha ofert Vermaelen abans de la seva lleu lesió muscular. Davant la possibilitat de quedar-se inèdit al Camp Nou, i temptat per l'excel·lent oferta econòmica del Hebei Fortune, Mascherano abandona el Barça per esgotar els seus últims dies com a futbolista. I el club, agraït amb el comportament del Jefecito, que va ser elegit pels seus propis companys com el quart capità, li ha preparat un acte similar al que va organitzar al seu dia amb Xavi i Puyol.