POSSIBLE SANCIÓ

Tebas opina que els crits de "puta Espanya" podrien tancar el Camp Nou

El president de la Lliga considera que els crits d'independència no inciten a la violència, però sí altres expressions

jmexposito40979981 graf595 sevilla 17 11 2017   los presidentes de la federaci 171117165530

jmexposito40979981 graf595 sevilla 17 11 2017 los presidentes de la federaci 171117165530 / Raul Caro Cadenas

1
Es llegeix en minuts

Javier Tebas, president de la Lliga, ha tornat a parlar de situació política a Catalunya i la seva plasmació en el món del futbol, en concret a l'estadi del Barça. El màxim dirigent de l'associació de clubs ha opinat aquest divendres a Sevilla que el Camp Nou podria arribar a tancar-se en cas de persistir els crits de "puta Espanya".

Tebas, que era a Sevilla en la presentació del programa Club Salut de la Reial Federació Andalusa de Futbol, ha sigut qüestionat sobre la possibilitat de sancionar els càntics per la independència que se senten en cada partit al Camp Nou. "El crit d'independència, ara per ara, no s'ha considerat un insult ni que inciti a la violència", ha respost el dirigent, que ha afegit: "Els crits com 'puta Espanya', 'puta Catalunya', 'puta Andalusia' o similars s'han denunciat pels directors de partit. Si el Comitè de Competició decideix que és sancionable, els òrgans ratifiquen si hi ha recurs i el jutjat contenciós administratiu ratifica que això és un insult sancionable, si hi ha diverses sancions, es podria arribar a tancar el Camp Nou".

Les penyes barcelonistes a Espanya

Notícies relacionades

Tebas també ha opinat que el procés independentista està tenint un cost per al club blaugrana a nivell estatal. "És evident que el tema de la independència, en algun lloc d'Espanya, alguna factura els està passant. Els ha fet mal el que ha passat els últims mesos. Sé de penyes barcelonistes que han fet públic que no els agrada el que ha passat, encara que sigui el 0,01%".

Respecte a les seves recents declaracions sobre Messi, de qui va dir que ja havia firmat la seva renovació, va insistir a donar-ho per fet: "No em preocupa, sé que Messi jugarà a la Lliga espanyola la temporada que ve i punt". Més difícil veu que ho faci Neymar, a qui la rumorologia situa al Bernabéu. "No tinc ni idea, no arribo tan lluny. M'agrada que la Lliga espanyola tingui els millors jugadors del món. Però fixa't, se n'ha anat del Barcelona i guanya més partits sense Neymar", ha valorat.