EL FITXATGE PENDENT

El Barça segueix pensant en Coutinho

El club manté l'esperança de reclutar el brasiler a l'hivern, tot i que no pugui jugar Champions

marcosl40864065 brazil s midfielder philippe coutinho plays with the ball du171116174225

marcosl40864065 brazil s midfielder philippe coutinho plays with the ball du171116174225 / FRANCK FIFE

3
Es llegeix en minuts
JOAQUIM PIERA

Coutinho, o el fitxatge pendent del Barça que no es va tancar a l’estiu, rebrota ara. «El seu estil de joc és perfecte per al Barça, m’enorgulliria veure un jugador amb tant talent vestint la samarreta que vaig portar durant tants anys». Aquesta mateixa setmana, Ronaldinho Gaúcho, en una entrevista a Sky Sports, va beneir l’arribada del futbolista franquícia del Liverpool. Que el brasiler cauria al Barça de Valverde com l’anell al dit és una tesi unànime en tots els estaments del club, des del despatx presidencial fins als tècnics, assumint la dificultat de realitzar una operació que se n’aniria als 150 milions d’euros.

La marxa de Neymar, en un estiu caòtic legislat per la hiperinflació dels fitxatges, va deixar el Barça orfe d’un centrecampista creatiu. Leo a part, l’equip del Txingurri, i amb ell el barcelonisme, s’abraça a l’ocàs de la mestria d’Iniesta com l’únic far que irradia clarividència. Coutinho apareix com el relleu natural de la fragilitat d’Andrés, exposada en una temporada compacta com ho són totes les prèvies a un Mundial. 

DESACTIVAR ELS COMPETIDORS

Robert Fernández, amb Urbano Ortega com a fidel escuder, està pentinant tota l’Europa futbolística, amb especial afany en la Bundesliga, però encara no ha trobat un volant amb les prestacions de Coutinho. Encara que el carioca ja no podria actuar en aquesta edició de la Champions, el club sospesa activar el seu fitxatge en el mercat hivernal per desactivar competidors. El principal d’ells és el Paris SG amarrat pel Fair Play Financer, que el va obligar a contractar Kylian Mbappé a través d’una controvertida cessió.

Abaixat el teló del mercat estiuenc, Coutinho, a través dels seus germans Leandro i Cristiano i els seus dos agents, s’ha mogut, entre bastidors, per aplanar la seva sortida d’Anfield. En primer lloc, va aplicar la distensió. Va descartar anar a la guerra oberta amb Jürgen Klopp, el tècnic que va abanderar la resistència a vendre’l, quan va demanar el transfer request i es va declarar en rebel·lia, negant-se a jugar la prèvia de la Champions. Reintegrat a la disciplina red, els seus representants van viatjar, al setembre, a Boston per trobar-se amb els executius de Fenway Sports Group (FSG), el conglomerat propietari del Liverpool i dels Boston Red Sox, de la Major League Baseball (MLB).

PONTS DE DIÀLEG

Notícies relacionades

En la trobada, es van reconstruir ponts de diàlegs i es va recuperar la sintonia, castigada durant l’estiu. Els agents van arrencar el compromís dels dos homes forts de Fenway, John W. Henry i el conseller delegat, Tom Werner, que no s’oposarien a un traspàs hivernal si el Barça apareix amb 150 milions. Philippe es manté irreductible en la seva intenció de recalar al Camp Nou. En cada convocatòria de la seleçao, toreja la pressió de l’armada brasilera del PSG (Neymar, Alves, Marquinhos i Thiago Silva) i ha demanat als seus agents, els mateixos de Marquinhos i que portaran al gener Wendel (un migcentre de 20 anys del Fluminense) a París, que no facin cas de cap més oferta que no sigui la blaugrana. 

L’escenari, doncs, és favorable al Barça, tot i que el preu desorbitant també dificulta l’operació. «Estem orgullosos de la plantilla que tenim», va dir ahir Vives, portaveu del club, sense abordar l’assumpte. En la comissió tècnica, es qüestiona fer un fitxatge que requereix múscul financer (vendre per capitalitzar-se) amb la Lliga de cara. Al brasiler no li importa veure la Champions des de la grada. El seu entorn creu que és «ara o mai». Bartomeu, com algú del mateix club li recorda, té l’opció de fitxar el seu Ronaldinho. O el seu Neymar.