Mascherano es lesiona: problema central per al Barça

El defensa argentí estarà absent quatre setmanes perquè es va lesionar amb la seva selecció i deixa l'equip només amb Piqué i Umtiiti, advertits de sanció, i Vermaelen

jdomenech40943939 nigeria s alexander iwobi  l  and argentina s javier mascher171115152007

jdomenech40943939 nigeria s alexander iwobi l and argentina s javier mascher171115152007 / MLADEN ANTONOV

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Un problema apareix a l’horitzó per a Ernesto ValverdeLa tranquil·litat que ha respirat els últims deu dies, amb l’aturada de les seleccions i el seu Barça disfrutant de quatre punts d’avantatge sobre el València i vuit sobre el Madrid, s’ha dissipat. No només perquè es reprèn la competició (dissabte a Leganés), s’endureix el calendari (9 partits en 36 dies) i es compliquen els rivals (Juventus, València i Madrid, entre altres), sinó perquè la ratxa de lesions s’ha agreujat.

Valverde es va topar ahir amb la lesió de Javier Mascherano, amb qui no podrà comptar durant el mes que ve. El defensa argentí va tornar amb un trencament muscular al bíceps femoral de la cama dreta després de participar en els dos amistosos de la seva selecció –va ser titular en tots dos, davant Rússia i Nigèria– i no podrà jugar amb l’equip blaugrana en el termini de quatre setmanes. Pràcticament fins a final d’any, justet per al clàssic que tancarà el 2017.

REPLANTEJAMENT DE MERCAT

El problema capital és la carestia d’efectiusValverde disposa de tres defenses centrals per a aquests nou partits: Piqué, Umtiti i Vermaelen. La rotació quedarà molt limitada i, a més, penja l’amenaça de sanció sobre Piqué i Umtiti, que acumulen quatre grogues a la Lliga. La cinquena implica un partit de sanció. El fràgil Vermaelen és l’únic recanvi. El defensa belga només ha jugat un partit, el de l’estrena de Copa de Múrcia, encara que ja ha participat en quatre amb la selecció de Bèlgica. Torna després d’haver disputat íntegrament els dos últims de l’aturada. És a dir, amb cert rodatge.

La lesió de Mascherano podria replantejar la possibilitat de fitxar un central en el mercat d’hivern per cobrir futures eventualitats. I, sobretot, si el Barça prescindeix finalment de Vermaelen, que es penedeix de seguir al Camp Nou i desitja tenir més continuïtat per anar al Mundial de Rússia. Valverde no veia necessari buscar un cinquè element per a aquesta posició. «Amb quatre està bé», va dir.

QUATRE ASPIRANTS DEL FILIAL

Valverde disposa de més opcions, quatre, en els joves del filial, encara que a Gerard López no li faria gaire gràcia prescindir d’algun d’ells davant la delicada situació del Barça B. David Costas, de 22 anys, el central cedit pel Celta, encara que el club va obtenir una opció de compra per 10 milions, seria el primer aspirant perquè  ja ha debutat a Primera i és titular a Segona. Valverde el va cridar abans de la visita a San Mamés però es va quedar a la grada. José Antonio Martínez (24 anys) va ser adquirit la passada campanya del Sevilla Atlètic. El madrileny Jorge Cuenca (18), esquerrà, igual que Martínez, és la revelació i ha sigut titular els últims partits, i Rodrigo Tarín, valencià de 21 anys, va arribar al Barça quan era cadet.

LA LESIÓ DE TOTS

Notícies relacionades

Mascherano va completar el partit davant Nigèria (2-4) i no hi havia més símptomes de malestar en el capità argentí que l’enuig arran de la derrota, després de desaprofitar un 2-0 favorable. El veterà defensa (34 anys) va anar ahir a Sant Joan Despí i els metges del club li van detectar un trencament al bíceps femoral de la cama dreta. El pronòstic de convalescència, segons el comunicat oficial, és de quatre setmanes, de manera que el jugador podria reaparèixer al Barça-Deportivo del 17 de desembre, com a molt aviat, o al Madrid-Barça del dia 23.

La lesió del Jefecito és la mateixa que van patir Sergi Roberto i André Gomes en el partit contra l’Olympiacos (31 d’octubre): un trencament al bíceps femoral de la cama dreta. Als seus companys se’ls va donar un període estimat de baixa de cinc i tres setmanes, respectivament. Dembélé (bíceps femoral esquerre) tornarà al gener i Rafinha (menisc intern dret) encara no té perspectives de reaparició. H

Mascherano, Vermaelen i Sergi Roberto, el 30 d'agost del 2015, quan Vermaelen va marcar davant el Màlaga. / JORDI COTRINA

Mascherano i Messi, al final del primer partit, el Rússia-Argentina de dissabte passat. / SERGUEI KARPUKHIN