LES REACCIONS

Valverde: "Ens han fet mal i per això hem patit"

El tècnic alaba el joc d'André Gomes per la banda esquerra

jcarmengol40726829 fc barcelona s head manager ernesto valverde  arrives to the171028231923

jcarmengol40726829 fc barcelona s head manager ernesto valverde arrives to the171028231923 / Alvaro Barrientos

2
Es llegeix en minuts

Va tenir més feina del que s’esperava el Barça a la segona part. Va haver de patir. I així ho va reconèixer Ernesto Valverde que va valorar el caràcter dels seus jugadors per aprofitar un contraatac i marcar el 0-2.

«L’Athletic ens ha fet mal i per això hem hagut de patir, sobretot a la segona part», va reconèixer l’entrenador blaugrana que va treure importància al fet que ahir a la nit va ser la primera ocasió que guanyava a San Mamés com a tècnic visitant. «És una dada simplement de les estadístiques», va dir.

Va destacar el joc i el compromís d’André Gomes, censurat des d’alguns sectors, i va aplaudir la seva aportació per la banda esquerra. «Davant l’Atlètic va jugar per la dreta però aquí ho ha fet per l’esquerra  perquè és una zona per on penso que pot entrar bé».  Va insistir que  l’«Athletic ens ha collat bé»  i com a coneixedor del lloc va ironitzar: «¿I qui no pateix a San Mamés?». A ell, va reconèixer, se li havia fet estrany jugar al nou estadi blanc-i-vermell. «Era una sensació estranya perquè sents com el públic en lloc d’empènyer-te endavant et fa tirar cap enrere. Al principi prefereixes no saludar les persones i amics que coneixes perquè tots estem molt concentrats pensant en la victòria». Per això, va deixar tot el protocol per al final del partit.

San Mamés 

Va reconèixer que no va celebrar efusivament els dos gols blaugranes. «Jo no soc dels que tiren la casa per la finestra amb les celebracions. Però sí, m’he alegrat amb els dos gols», va reconèixer. «El llistó del Barça és molt alt perquè sempre volem dominar el partit, fer ocasions i desenvolupar un joc que encanti a la gent, com en la jugada del gol de Messi. El nostre futbol sempre és d’atac. Però el rival ens ho ha posat difícil i per això aguantar té el seu valor».

Notícies relacionades

Guillermo Amor, com a portaveu blaugrana, es va alegrar que, malgrat la dificultat de la victòria, «mantenim la distància amb els nostres perseguidors i això és per estar contents. Nosaltres sempre juguem amb la pilota, des del porter, que és el nostre primer jugador. Per això, de vegades arrisquem i també ens emportem algun petit ensurt». 

«Passat el descans no hem estat precisos –va dir Busquets– i hem patit, però en un contraatac hem fet el 0-2 per mantenir la ratxa».