LLIGA DE FUTBOL

Crisi interna al Barça per jugar a porta tancada davant el Las Palmas

El club ha demanat l'ajornament del partit però la Lliga s'hi ha negat i el vicepresident Vilarrubí ha dimitit

zentauroepp36661732 barcelona 18 12 2016 deportes el presidente bar171001165819

zentauroepp36661732 barcelona    18 12 2016       deportes     el presidente bar171001165819
zentauroepp40370647 general view of camp nou stadium before the start of spanish171001154909

/

1
Es llegeix en minuts
Marcos López / Barcelona

Es juga el Barça-Las Palmas. Quedaven 18 minuts perquè comencés el partit i encara no era oficial que s'anava a disputar. Es juga, però a porta tancada. El club blaugrana ha emès un comunicat per anunciar que el xoc corresponent a la setena jornada de Lliga se celebraria, però sense públic. Els aficionats eren a les portes de l'estadi, però no se'ls ha permès l'entrada. [Segueix el Barcelona - Las Palmas en directe on line.]

El club ha volgut, això sí, "condemnar les accions portades a terme avui en moltes localitats de tot Catalunya per impedir l'exercici del dret democràtic", a més de lamentar que no es permeti la "lliure expressió dels seus ciutadans".

"Excepcionalitat dels fets"

El Barcelona ha explicat que "donada l'excepcionalitat d'aquests fets", la junta directiva ha decidit que el partit contra el Las Palmas "es jugui a porta tancada, després de la negativa de la Lliga de Futbol Professional a decretar l'ajornament". Aquesta mesura ha generat una dissensió en el si de la junta directiva i ha provocat la dimissió irrevocable de Carles Vilarrubí, vicepresident de relacions internacionals i institucionals. Podrien arribar algunes dimissions més.

La decisió del club blaugrana ha generat molta polèmica immediata en tot l'entorn i per això el president Josep Maria Bartomeu ha sortit a explicar-se davant els micròfons de Barça TV. "Lamentem el que passa a Catalunya i estem molt preocupats. Hem decidit jugar a porta tancada perquè es vegi que no té res a veure amb la normalitat, que quedi per a la història que vivim una situació excepcional".

Divisió interna

La divisió en la junta i al vestidor, i la possibilitat de perdre sis punts, ha empès la directiva a una decisió salomònica. "Hem parlat amb la Lliga, i davant la negativa a anul·lar el partit, s'ha parlat amb executius i equip tècnic, i s'ha decidit jugar a porta tancada perquè es vegi la disconformitat amb el que està passant", ha dit Bartomeu, que ha aclarit que els Mossos garantien la seguretat del partit.

Notícies relacionades

Sobre la dimissió de Vilarrubí, ha dit: "És normal que no tots estiguem d'acord, és un club plural i transversal".

En el descans, Bartomeu ha agregat: "La decisió de jugar a porta tancada és meva. No crec que el missatge més potent fos no jugar". I ha afegit: "És incomprensible que la Lliga no accepti ajornar el partit. Ens queixarem a la UEFA".