L'SPORTING DE PORTUGAL EL VA DESCARTAR

Semedo, el 'motorista' torna a Lisboa

El lateral jugarà el seu primer partit de titular fora del Camp Nou davant el club portuguès que el va rebutjar abans de recalar al Benfica

marcosl40296004 ba01  lisboa  portugal   26 09 2017   el juagdor del fc barc170926203526

marcosl40296004 ba01 lisboa portugal 26 09 2017 el juagdor del fc barc170926203526 / JOSE SENA GOULAO

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech / Lisboa (enviat especial)

Encara no ha sigut titular fora del Camp Nou. Nelson Semedo ha jugat contra el Betis, l’Espanyol, el Juventus i l’Eibar, els quatre partits de casa, i va sortir a la segona part davant el Reial Madrid al Santiago Bernabéu. A Mendizorroza i Getafe no es va moure de la banqueta, a Girona ni va viatjar. Potser Valverde va voler garantir-se que el defensa tornaria a Lisboa amb les forces intactes.

O amb el dipòsit ple. Semedo és El motorista, segons el sobrenom que li ha atribuït André Gomes, un altre que torna a Lisboa. No tant per la porta gran després d’un any en què va deixar més ombres que certeses; en el segon tampoc les ha dissipat al cap de quatre aparicions. Semedo, en canvi, entusiasma des del primer dia.

«A Semedo l’anomeno motorista per la seva velocitat. Té piles, no para mai», va explicar André Gomes en una entrevista al diari portuguès A Bola. «Semedo és molt ràpid i pensem que ens ajudarà molt, té recorregut en aquest equip», va precisar Valverde sobre el lateral.

Amb ‘Elenia’ i Douglas

«Al principi li va costar acoblar-se a l’equip, no és fàcil entrar en la dinàmica del joc que fem», reconeixia l’entrenador  després d’analitzar l’evolució del futbolista, el primer fitxatge de l’era Valverde amb el pagament previ de 30,5 milions d’euros, més una suma de variables lligats al rendiment del futbolista. El Barça pagarà al Benfica 5 milions per cada 50 partits que disputi; al Dortmund, per Dembélé, li transferirà 10 milions per la mateixa quantitat de partits.

En aquell principi, Semedo estava bocabadat i buscant referències en la gira del Barça. Es va ajuntar amb els més joves, com Aleñá (a qui anomenava amb un nom semblant a Elenia), Marlon i Douglas. 

Notícies relacionades

Es va ajuntar amb Neymar breument. En una picabaralla durant un entrenament a Miami que va donar la volta al planeta pel xou que protagonitzava el brasiler amb la seva possible marxa cap al PSG. «Hem perdut un gran jugador, però el nostre equip és fort. Han entrat altres jugadors que han respost bé i que es mereixen que s’aposti per ells», va afegir ahir Nelsinho Semedo sense nostàlgia.

Tampoc en sent per tornar tan ràpid i aviat a Lisboa quan no s’han complert quatre mesos des que fora fitxat del Benfica. Havia coincidit en les categories inferiors amb André Gomes, que el veia passar tan veloç pel seu costat. Va arribar al quadro vermell després de ser descartat per l’Sporting. «Vaig estar a punt d’entrar a l’Acadèmia, però afortunadament no vaig poder quedar-m’hi. I dic avui afortunadament perquè va ser fonamental en la meva vida professional. Si no hagués anat després al Benfica, no estaria avui en el millor equip del món», va relatar a les entranyes del José Alvalade, disposat a pilotar amunt i avall pel carril dret.