L'ANÀLISI DEL TÈCNIC

Valverde acaba content una altra vegada al batre el United

El tècnic confessa que no es vol tornar a trobar amb l'onze de Mourinho i fa broma dient que és "fàcil" governar el trident

jdomenech39460663 soccer football   fc barcelona vs manchester united   intern170727020310

jdomenech39460663 soccer football fc barcelona vs manchester united intern170727020310 / CARLOS BARRIA

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ernesto Valverde va acabar "molt content" del seu segon partit amb el Barça. Segona victòria, aquesta vegada davant el Manchester United de Jose Mourinho, després de l'aconseguida davant el Juventus i la primera del tècnic extremeny davant el portuguès. Al tècnic blaugrana no li agradaria tornar a provar sort davant el quadro anglès. "La seva presència impressiona i crec que serà un equip molt difícil de batre. No m'agradaria trobar-me'ls a la Champions, de veritat", va confessar Valverde.

Valverde ha parlat de noms propis. De Nélson Semedo, a qui veu "fort i ràpid" i a qui li demana "que es vagi deixant anar en atac", malgrat tenir molt clar que el defensa portuguès va aprenent a marxes forçades els mecanismes del Barça. Alguns molt diferents que els del Benfica, malgrat que juga de lateral. Semedo ha de ser un defensa ofensiu, però ha d'aprendre que els centres no han de ser aeris a la receca d'algun llançador de cap, sinó rasos o a mitja altura per a l'arribada de Messi, Neymar i els centrecampistes.

ENCANTAT AMB LES ESTRELLES

La millor notícia, més enllà del resultat i el nivell general del Barça, és que Neymar segueix a l'equip. Malgrat els rumors que el vinculen al PSG. I segueix marcant gols. En porta tres. Els tres de l'equip. Messi i Suárez encara estan a zero.

"¿Governar les estrelles? És fàcil. Això de fàcil és una broma", va aclarir ràpidament: "Tot és difícil, no només entrenar-los a ells, sinó arribar a aquest nivell. L'exigència és molt gran per la competició, l'ambició, el que exigeix aquest club... però és que ells ho fan molt fàcil i els surt de manera natural. Jo estic encantat de poder estar amb ells".

SERGI ROBERTO, AMB SOBRECÀRREGA

Notícies relacionades

Valverde estava satisfet pel rendiment físic de l'equip, encara que va tornar a alinear dos equips diferents en cada part. Davant el Madrid algun futbolista jugarà més temps. Sergi Roberto, que va acabar amb una sobrecàrrega a l'adductor, potser se'l perdrà. Va ser un altre dels noms propis en el segon duel de la gira. 

L'entrenador blaugrana va assajar amb el jugador de Reus com a migcentre, però el considera un interior per la seva tendència a conduir la pilota. "Però ho volia provar en un partit d'aquest nivell, ja ho tenia al cap des que vaig arribar". També va alinear Vermaelen i Munir, dos teòrics descarts. La situació de tots dos no ha canviat. Ni la de Douglas, que ni es va vestir.