Luis Enrique: "Nosaltres vam perdre a Vigo i Màlaga"

El tècnic blaugrana recorda que el Madrid també pot caure contra el Celta o el Màlaga i elogia l'«intel·ligent partit del Barça»

marcosl38437098 gra516  las palmas de gran canaria  14 05 2017   los entrena170514225844

marcosl38437098 gra516 las palmas de gran canaria 14 05 2017 los entrena170514225844 / Angel Medina G

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A mesura que anaven caient els gols (quatre) a les Canàries, el Barça estava rebent les notícies dels gols blancs que també queien (quatre) al Bernabéu. Una jornada menys i tot continua igual. Víctima dels seus errors, sobretot als camps més febles, el campió ja fa unes quantes setmanes que no depèn de si mateix. Però, almenys, va fer la seva feina pressionant el Madrid fins a l’últim instant, obligant-lo a no cometre errors si li vol prendre la corona. «Havíem de guanyar per obligar-los a guanyar el Celta i el Màlaga. Hem d’esperar a veure si fallen en les dues últimes jornades», va confessar Luis Suárez. «Al rival li queden dos partits en dos camps on nosaltres hem perdut», va subratllar Luis Enrique en referència a la visita del líder a Vigo i Màlaga.

"Em va agradar l'equip. En faig una valoració molt positiva, tenint en compte tot el que havia passat" (Luis Enrique) 

«M’ha agradat l’equip, hem fet un partit molt intel·ligent», va proclamar després el tècnic blaugrana, convençut que «el rival», com el va anomenar ell, ho pot passar malament en els dos escenaris. En cap moment, Luis Enrique va citar el Madrid. Va parlar, en tot moment, del «rival», segur que pot ensopegar en algun dels dos últims matxs. «Si hi vam perdre nosaltres, hi pot perdre qualsevol», va reconèixer Luis Enrique recordant aquelles caigudes a Balaídos (4-3) i La Rosaleda (2-0). «A Vigo, a més, hi hem perdut diverses vegades», va precisar l’entrenador, apel·lant, potser, al seu antic equip, el Celta, perquè li doni un cop de mà en el seu comiat del Barcelona.

Tenint en compte tot el que va passar abans de la penúltima jornada (sanció de Sergi Roberto, malestar general de Piqué, que va abandonar l’hospital ahir al matí, hores abans del partit, molèsties d’última hora de Mascherano quan ja estava inscrit en l’onze inicial), Luis Enrique estava més que satisfet. «Faig una valoració molt positiva del partit tenint en compte tot el que havia passat», va admetre el tècnic, que va haver de recompondre tota l’estructura defensiva. «Masche ha notat algunes molèsties en l’escalfament, preferim no arriscar», va afegir després l’asturià.

«ESTEM PLETÒRICS»

El tècnic estava tan content que va arribar a qualificar fins i tot de «pletòric» l’estat anímic i físic que ha detectat en els seus jugadors. Luis Enrique es va voler aturar en Busquets, «un jugador top», com va recalcar després d’aquella espectacular acció que va significar l’origen del 0-1. «Busi sempre sap on hi ha el jugador lliure», va assegurar l’entrenador, orgullós del gest, el control, la ruleta i el toc d’esperó, que va obrir el camí del triomf blaugrana. «L’equip ha estat molt segur, marcant molts gols fora de casa i demostrant molta autoritat», va assegurar Robert Fernández, el secretari tècnic del Barça.

"Si hi ha algú que pot jugar en qualsevol posició és André Gomes. Està preparat per triomfar. Es pot anar a la guerra amb ell" (Luis Enrique)

Luis Enrique no va tenir ni un sol retret per a Lucas Digne, el lateral dret d’emergència que va haver de col·locar a les illes. «Ho ha fet bé, tot i ser esquerrà, esquerrà... Ha pujat en algunes ocasions fins i tot a l’atac», va afirmar el tècnic sobre el lateral francès. Però els seus elogis no van ser, en cap cas, comparables als que va llançar sobre André Gomes, una de les ninetes dels seus ulls, a qui també va utilitzar com a lateral dret suplint Digne.

«Si hi ha algú que pot jugar en qualsevol posició és André Gomes. Està preparat per triomfar», va assegurar el tècnic, exalçant les condicions tècniques i físiques del futbolista portuguès, a qui ha arribat a fer jugar en un total de set posicions diferents.

Notícies relacionades

Luis Enrique se’n va d’aquí una setmana del Camp Nou, però continua estant convençut que André Gomes acabarà convencent tothom, com ha fet amb ell. «Es pot anar a la guerra amb ell, igual que amb tots els meus jugadors», va dir el tècnic, elogiant «la fortalesa mental» del portuguès.

"No sé si veuré el partit de dimecres del Madrid amb el Celta. Si les nenes volen anar al parc potser no el puc veure" (Rakitic) 

«És clar que poden punxar als dos camps que li queden, són complicats», va comentar Rakitic sobre les visites del Madrid a Vigo i Màlaga, unint-se així a la tesi imposada per Luis Enrique que poden ensopegar allà com ja va fer el Barça al seu dia. «No sé si veuré el partit de dimecres del Madrid amb el Celta. Si les nenes volen anar al parc potser no el puc veure», va afegir després el centrecampista croat.