Fins i tot Mascherano marca

El 'Jefecito' anota de penal en la furibunda reacció del Barça després del gol de l'Osasuna

aguasch38195679 barcelona    26 04 2017       deportes       felicitaciones 170426223433

aguasch38195679 barcelona 26 04 2017 deportes felicitaciones 170426223433 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Roberto Torres va tenir l’ocurrència de marcar un gran gol de falta. Va semblar que trencava un pacte tàcit de no agressió amb el Barça perquè l’Osasuna es va trobar amb la furibunda reacció local. El líder es va prendre aquell innocent gol, tolerat per Ter Stegen, com una ofensa i va començar a castigar l’equip taronja –de mecànica, res de res– amb una rabiosa successió d’atacs fins a endossar-li quatre gols en 20 minuts, establint amb més  aproximació la diferència (7-1) entre el primer i l’últim de la Lliga. 

Posats a marcar ho va fer fins i tot Javier Mascherano. Rakitic, a instàncies dels seus companys, va cedir el xut del penal perquè el 'Jefecito0 estrenés el compte que va obrir al Camp Nou el 2010. L’argentí ha necessitat 319 partits per anotar el seu primer gol, encara que el podria haver aconseguit abans d’una forma més noble, amb un cop de cap que Sirigu va desviar al pal.

DEL MAL HUMOR A LA GRESCA

Mascherano va elevar la mà al cel  i va desencadenar els somriures dels seus companys i la gresca del Camp Nou, quan els aficionats ja havien deixat de remugar amb mal humor el seu penediment per haver anat a l’estadi a suportar el fred i la pluja en un tediós partit. Ja havien oblidat l’autèntic al·licient de la jornada: aplaudir i homenatjar Messi. El 10, ahir capità, va iniciar el compte cap al 600 amb un doblet. Una cosa que ha deixat de ser notícia perquè és el cinquè consecutiu que anota.

Sí que van ser notícia els doblets d’André Gomes i Paco Alcácer, que per un dia van disfrutar de l’afecte de l’afició, entendrida i feliç pel retorn del millor Barça. Que no va ser ahir, sinó el diumenge en el clàssic.

MIG BARÇA

Si Messi hagués jugat amb deu juvenils, el resultat hauria sigut similar. Així està l’Osasuna d’enfonsat. Amb Messi i mig Barça n’hi va haver prou per atendre la visita d’un desnonat. En l’última rotació de la temporada, Luis Enrique es va treure de la màniga una alineació copera, d’aquelles del mes de gener. Digne, Mascherano, Denis, André i Arda van entrar per Umtiti, Sergi Roberto, Alba, Iniesta i Luis Suárez, titulars al Bernabéu. 

Notícies relacionades

El Barça entenia que el partit important no era el pròxim, sinó el següent, el derbi amb l’Espanyol. Igual que l’Osasuna, convençut que no tenia res a fer a Barcelona i que potser li quedaria un bri de vida dissabte davant el Deportivo. Els navarresos van jugar camuflats d’holandesos però van tacar la màgia del taronja. No van passar del centre del camp més que per accident. Una sola vegada, i ho van pagar  amb una cascada de gols.

Potser l’encert del criticat Gomes els va desarmar. Messi intuïa (sabia) que Luis Enrique el substituiria (va entrar Aleñá, un relleu simbòlic) i va igualar el doblet del portuguès, picat en el seu orgull. Fins llavors el joc només s’havia desenvolupat en la meitat de camp navarrès. Després, l’Osasuna es va veure condemnat a treure de centre una vegada i una altra, en una trista cerimònia amb el Barça enviant un missatge al Madrid a l’espera que arribi el derbi. 

Barcelona, 7 - Osasuna, 1