LA LIGA DE CAMPEONES

Assalt al búnquer de Torí

El Barça ha de trencar el mur d'una Juve que no perd un partit europeu a casa des del 2013

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Luis Enrique va marxar xiulant de la moderna sala de premsa del Juventus Stadium, el búnquer que ha construït la Vecchia Signora lluny del centre del Torí. Un búnquer indestructible on no ha perdut un partit europeu en els últims quatre anys, i on, a més, els rivals es veuen incapaços de treure el nas a casa de Buffon. Però arriba el trident blaugrana, més que tres davanters de talla mundial reunits, gairebé per conjunció astral, sota una mateixa samarreta. Messi, Neymar i Suárez formen ja una cèlebre i planetària marca, obligats, per tant, a estar sempre a l’altura del que reclama aquest prestigiós  nom.

 Posats a resumir el duel d’aquesta nit, sembla simple. Per una part,hi  juga potser la millor defensa d’Europa. I per l’altra, juga potser el millor atac del món. Dos mons al voltant d’una pilota. La Juve, cansada de perdre finals de Champions (fins a quatre en suma en els últims 21 anys), i el Barça de Leo, hegemònic no pel que ha guanyat (quatre Copes d’Europa des del 2006 fins ara) sinó per com ha imposat la seva jerarquia.

«El Barça és encara l’equip més fort», va proclamar Allegri, que no vol quedar-se al nostàlgic costat de la final perduda a Berlín. «La Juve té uns números espectaculars, a l’altura de la seva història», va pregonar Luis Enrique. «Per guanyar, hem de jugar bé».

ELS ‘QUATRE MOSQUETERS’  

El tècnic asturià va marxar xiulant de les entranyes de Torí, cansat que li preguntessin per la inesperada caiguda de Lliga a Màlaga («no afectarà l’equip»), de les constants polèmiques arbitrals que envolten l’equip, alçant amb energia la veu per protegir André Gomes, considerat l’ovella negra de l’equip.

Allegri, en canvi, va concloure la seva roda de premsa amb un emotiu record cap a Giuseppe Rossi, el davanter del Celta que ha patit la seva quarta greu lesió al genoll. «Ells tenen el trident, són tres jugadors que et garanteixen gols», va assegurar el tècnic del Juventus, anunciant, això sí, que ell també sortirà amb els quatre mosqueters: Higuaín, Dybala, Mandzukic i Cuadrado.

«Messi segueix sent el número u del món, fa tants anys que ho és... Però Dybala està creixent a passos de gegant i crec que amb Neymar podrien ser els dos jugadors més bons en un futur immediat», va precisar Allegri.

NOMÉS DOS DE BERLÍN

Però el futur és aquesta nit. No n’hi ha més. El Barça, redimit amb una actuació sublim, gairebé irreal, superant amb un insòlit 6-1 el caòtic 4-0 de París, no pot tornar a Europa amb aire depressiu. «Aquell partit va demostrar que en el futbol no hi ha res d’impossible», va afirmar l’entrenador del Juventus, que reclama, sobretot, «no encaixar un gol» a Torí.

La Juve, que només té Buffon i Bonucci com a supervivents de la final de Berlín, viu feliç defensant-se; el Barça, que alinearà nou titulars que van ser campions d’Europa fa dos anys, no es reconeix quan no té la pilota. «Hem de tenir molt clar al cap que podem eliminar el Barça. Si no, estarem derrotats», va advertir Allegri. «Ells et concedeixen espais enrere, hem d’atacar aquests punts febles en la seva defensa», va afegir el tècnic juventí, assumint que «serà molt difícil jugar contra aquest grandíssim equip».

SENSE LA MIRADA DE BUSQUETS

Notícies relacionades

Luis Enrique coincideix amb el seu col·lega italià. «Hem de fer un gran partit, però superar un rival d’aquesta magnitud serà difícil. Hem d’estar encertats en les dues àrees».

Serà, en realitat, un partit de jugadors, que no de tècnics, supeditats tots dos al talent que irradien les seves estrelles. Hi ha nits on les pissarres només serveixen al començament. El Barça, sense la mirada equilibrada de Busquets, necessita disfrutar de la millor versió del trident per enderrocar el búnquer de Torí.