Bartomeu: "Montal va ser president en uns anys molt complexos"

Reconeixement de l'actual dirigent a un dels seus antecessors al Barça

jcarmengol36898689 josep maria bartomeu  foto    ignasi paredes170322124752

jcarmengol36898689 josep maria bartomeu foto ignasi paredes170322124752 / IGNASI PAREDES

2
Es llegeix en minuts

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha protagonitzat l'homenatge a l'expresident del club Agustí Montal Costa, en la prevista presentació aquest dimecres al migdia de l'ambiciós projecte Barça Innovation Hub, amb què l'entitat es vol posicionar en primera línia en el món de la indústria de l'esport.

Bartomeu ha demanat un minut de silenci a l'inici de l'acte i ha tingut unes paraules molt sentides per a un dels seus predecessors en el càrrec, en realitat el president més antic que seguia viu, ja que Montal va ocupar el càrrec entre el 1969 i el 1977. "Montal va ser president d'aquest club en uns anys molt complexos i, malgrat això, va ajudar decisivament perquè el Barça fos 'més que un club'", ha assegurat Bartomeu.  

Després de la presentació, l'actual president ha afegit: "Montal va jugar un paper molt important en un dels moments més delicats del club i del nostre país. Va convertir el Camp Nou en un espai de llibertat". Bartomeu ha destacat la lluita de Montal per defensar el catalanisme en un període "convuls" i per portar Cruyff, "l'home que va canviar la mentalitat del club".

CATALÀ A L'ESTADI

El club disposarà aquest divendres d'un espai al Camp Nou perquè la gent que ho desitgi pugui rendir un homenatge i donar l'últim adeu a Montal, que també ha rebut elogis aquest dimecres de qui havia sigut un directiu seu, Jacint Borràs.

Notícies relacionades

"El seu millor llegat va ser recuperar el català al club", ha assegurat Borràs, responsable del Barça Atlètic en aquells anys. "Era un home de país que sabia escoltar i tenia un gran sentit de l'humor". Borràs recorda que el 3 de setembre del 1972 es va utilitzar per primera vegada la megafonia en català al Camp Nou, en un Barça-Deportivo. "Va ser el dia que més nens es van perdre, tots anaven a Manel Vich perquè ho anunciés per megafonia", recorda Borràs. El ministre de Governació, Tomás Garicano Goñi, es va indignar tant que el català va tornar a estar prohibit a l'estadi fins a uns dia abans de la mort de Franco.

LES PARAULES DE MAS

L'expresident de la Generalitar Artur Mas ha lamentat la pèrdua d'Agustí Montal, "una persona excel·lent que es feia estimar i que estimava amb passió el Barça i el país". A través del seu coneixement personal, forjat en moltes converses, Mas ha valorat la personalitat del desaparegut dirigent blaugrana. "Era una persona molt identificada amb Catalunya, i és una gran pèrdua d'un home amb una llarga trajectòria que ha deixat una gran empremta per on ha passat".