LA VISITA DEL VALÈNCIA AL CAMP NOU

Piqué: "Qui vingui a xiular, que es quedi a casa"

El central fa una defensa tancada d'André Gomes i Luis Enrique assegura que serà "molt important" en el futur

rpaniagua37742854 barcelona s portuguese midfielder andre gomes  l  celebrates170319235443

rpaniagua37742854 barcelona s portuguese midfielder andre gomes l celebrates170319235443 / LLUIS GENE

3
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Aquesta visita del València al Camp Nou es plantejava com una final de Lliga per al Barça després de la victòria del Madrid a San Mamés, però Luis Enrique no estava d’acord amb aquest plantejament. El tècnic blaugrana, que va opinar que, vistes les ocasions del seu equip, el més normal hauria sigut un resultat «més folgat», va deixar clar que confia plenament en les possibilitats del Barça de guanyar una altra vegada la Lliga, ja que està convençut que el Madrid es deixarà punts d’aquí a final de curs.

    «¿Una final avui? No, les finals són a final de temporada, una el 27 de maig, una altra el 3 de juny, i la de Lliga estic convençut que serà en l’última o en la penúltima jornada», va opinar l’entrenador. «Hi ha molta igualtat, i és molt difícil, amb aquest calendari, que algú ho pugui guanyar tot, quasi impossible», va afegir.

«TRIPLEMENT» ALEGRE / Preguntat sobre si el gol d’André Gomes l’alegra-va doblement, per ser un jugador molt qüestionat, el tècnic va anar encara més enllà: «Triplement. I felicito els que han decidit aplaudir perquè no hi ha res més bonic que jugar al teu camp i que el públic et recolzi». L’elogi va seguir creixent: «André serà molt important al Barça els pròxims anys, no en tinc cap dubte», va assegurar, abans de deixar anar una proclama copiada, segurament de manera inconscient, de l’himne del Barça: «Tots units som més forts.

    Piqué encara va ser més vehement per defensar el seu company. «Estic en desacord amb els que xiulen abans de començar a jugar . Aquesta gent, que es quedi a casa, perquè aquest tracte abans de començar no ajuda l’equip, ni el jugador, ni ningú», va explicar el central. «Una cosa és que el partit et surti malament i la gent ho manifesti, però ¿abans de començar, perquè la confiança se’n vagi avall? El pròxim dia, si venen a xiular, que es quedin a casa», va insistir.

    Luis Enrique va afirmar anar-se’n molt satisfet amb el partit del seu equip, especialment perquè el rival sempre planteja batalla al Barça. «Hem fet un molt bon partit. El València és un equip que sempre ens costa, a casa i a fora, però hem creat infinitat d’ocasions i el més normal hauria sigut un resultat més folgat», va analitzar el preparador, que va admetre que els dos equips havien tingut «possibilitats fins gairebé l’últim minut».

    El míster va arrufar el nas al ser qüestionat sobre el gol encaixat, novament, a pilota parada. «Que estrany que hi poseu peròs», va deixar anar, tot i que ho va deixar en anecdòtic.    «Hem passat de ser un equip intocable en jugades d’estratègia a patir la ratxa tonta i encaixar-ne dos o tres de seguits així. Se n’anirà sol».

Notícies relacionades

EL PERIODISTA DORMENT / El míster estava explicant per què el València va tenir ocasions tot i jugar amb un menys, dient que s’han de prendre riscos, però que han de ser controlats, quan va veure alguna cosa que li va xocar al fons de la sala de premsa. «Mai m’havia passat això: un tio adormit en la roda de premsa. ¡Quin conyàs deu ser! Bon dia, ¿eh? Ja sé que és una llauna la roda de premsa del míster, però tant...», va dir en broma un relaxat Luis Enrique, abans de tornar a posar-se seriós i dir que el 4-3-3 no està ni de bon tros rebutjat.

    El tècnic blaugrana va revelar una anècdota per posar en valor les estadístiques golejadores de Messi. «Fa anys, quan jo estava de jugador, hi havia aquí un pòster d’Alcántara que deia: ‘300 i tants gols’. I deies: ‘Això és del futbol d’abans, de quan hi havia tres defenses i sis atacants. Doncs el cas de Messi és d’ara, amb 10 tios darrere de la pilota».