Un gol a l'arc de Sant Martí

GRA915. BARCELONA, 08/03/2017.- El jugador del FC Barcelona Sergi Roberto celebra el sexto gol ante el Paris Saint Germain, durante el partido de vuelta de los octavos de final de la Liga de Campeones disputado esta noche en el Nou Camp, en Barcelona. EFE/Quique García

GRA915. BARCELONA, 08/03/2017.- El jugador del FC Barcelona Sergi Roberto celebra el sexto gol ante el Paris Saint Germain, durante el partido de vuelta de los octavos de final de la Liga de Campeones disputado esta noche en el Nou Camp, en Barcelona. EFE/Quique García / Quique García (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«Jo era allà. Sort que no he tocat la pilota. M’ha passat per sobre, però afortunadament no l’he pogut tocar. Encara sort». Piqué era allà, just al costat de Sergi Roberto, el noi que va promoure Luis Enrique al Miniestadi, al qual Pep Guardiola va fer debutar en el primer equip. El jove a qui va fer, molt a desgrat seu, lateral dret. No havia de ser allà, a l’interior de l’àrea, esperant aquella dolça passada de Neymar. Piqué sempre podrà dir que ho va veure millor que ningú. Mascherano també hi estava molt a prop. O sigui, dos dels tres centrals de l’equip estaven trepitjant l’àrea de Trapp, al costat d’aquell mig esquerre d’emergència.

Finalment, li va fer cas a Neymar. Va treure el cap a l’àrea per marcar el gol que el portarà a l’eternitat culer, ja emparentat per sempre amb Koeman (Wembley-92), Belletti (París-2006), herois de la final, però comparable, en realitat, amb el cop de cap de Bakero (Kaiserlautern-92) i Pichi Alonso (Göteborg-86). Sergi Roberto va estirar la cama dreta com si s’anés a trencar. I gol.

Feia la sensació que la pilota se li allunyava inexorablement del cos. Però va arribar just a temps mentre els defenses, bé, en realitat, tot el PSG, miraven desesperadament el linier buscant la bandera salvadora. Però la bandera no va aparèixer, perquè Sergi Roberto estava en una posició més que correcta. De sobte, va connectar amb la pilota i a Trapp, el porter alemany del PSG, el va agafar amb el pas canviat. «Increïble, entre tots ho hem aconseguit», va escriure el noi de Reus en el seu compte de Twitter.

«Estava molt a prop», va explicar Mascherano, sorprès de la capacitat camaleònica del Barça per aixecar-se quan pitjor estava. Piqué, a la seva esquena. El 'Jefecito', a la seva dreta. Umtiti, una mica més lluny. I, curiosament, Ter Stegen, el porter jugador, ubicat a la vora de l’àrea després d’haver robat una pilota per canviar la història. El meta, que va pujar a rematar una falta de Neymar, es va quedar al camp francès i va recuperar la pilota.

EL 'MOMENT NEYMAR'

No, no estava de turisme. Va robar la pilota en el pròleg d’una jugada descomunal on Ney, malgrat que tots li reclamaven que pengés la pilota com més aviat millor, va esperar el seu instant. Era el 'moment Neymar'. Va driblar amb astúcia el jugador més avançat del PSG, mentre vuit francesos protegien Trapp. No van comptar amb la calma que 'Ney' va imprimir a la jugada. Un dríbling, una conducció tranquil·la i una centrada perquè Sergi Roberto desmentís al seu entrenador: «Sempre li he dit a Sergi: ‘No fas cap gol ni a l’arc de Sant Martí’».

Luis Enrique sempre feia broma  amb Sergi Roberto: "No fas un gol ni a l'arc de Sant Martí", li deia

Notícies relacionades

Així estava torturant 'Lucho' un dels seus preferits. Fins al punt que va tolerar que se n’anés Alves, obrintli la porta del carril dret. Però ahir a la nit, quan va aparèixer al Camp Nou, no va ser per jugar de lateral. Luis Enrique el va posar de mig esquerre i va enviar Arda com a extrem dret. Confiava que la capacitat que té per envair l’àrea enemiga, que tenia quan era juvenil, tornés a emergir.

I, sí, va emergir. I va ensenyar el peuet. I va ser  gol. Històric. Messi mirava angoixat el vol de la pilota quan en un estudi de la BBC quatre llegendes (Lineker, Owen, Ferdinand i Gerard) s’oblidaven del seu ofici de periodista. I fins i tot dels seus colors. Van saltar, com milions de culers, celebrant el sisè gol blaugrana. Estaven embogits. No pas més que Sergi Roberto.