ANÀLISI TÀCTICA

El cruel retrat del caos

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

LA CAIGUDA MÉS DOLOROSA PER A LUCHO

No va tenir el control del partit en cap moment. No va tenir respostes per a res. No va entendre el que li va proposar el París SG. No va tenir centre del camp (Busquets i Iniesta no estaven al millor nivell) ni tampoc va disfrutar del trident. Quan Messi perd pilotes que acaben en gols a la porteria de Ter Stegen queda definit el retrat del caos que va viure el Barça a París. Va ser la caiguda més dolorosa per a Luis Enrique, enfrontat a una nit terrible que va despullar en tots els sentits el conjunt blaugrana. De tal manera va anul·lar el Barça que va desconnectar el trident, convertint tres estrelles de dimensió mundial en jugadors vulgars. El Barça, transformat en un equip també molt vulgar, no va saber superar ni la pressió.

A poc a poc, i encara que Luis Enrique va intentar canviar l’escenari tàctic amb un 4-2-3-1 amb l’entrada de Rafinha, el París SG anava erosionant el Barça. A l’inici, amb pausa; després, amb vertigen, deixant imatges que no s’havien vist mai en un equip de Luis Enrique. Va dimitir tàcticament i va abaixar els braços. La cara del caos. 

ANDRÉ GOMES, O UNA NIT (UNA ALTRA) HORRIBLE

i falten laterals drets a Luis Enrique, però li sobren, això sí, interiors. I el tècnic blaugrana va escollir André Gomes, en qui té una fe cega. O, potser, n’hi tenia perquè, després del partit que va firmar el portuguès ahir, potser el seu futur blaugrana serà complicat. Luis Enrique va apostar per ell, però l’exjugador del València no el va recompensar. Hi va haver una jugada que va definir el mal moment de l’interior dret. En els tres últims partits André Gomes havia recorregut les tres posicions del centre del camp. De pivot davant l’Atlètic, d’interior esquerrà contra l’Alabès i ahir de volant dretà.

No només va fallar en accions defensives en què va deixar sense ajuda Sergi Roberto, sinó que, a més, quan tenia l’ocasió per enterrar tots aquests problemes, va fallar el xut. Era la millor ocasió del Barça, l’única a la primera meitat, després d’una gran jugada de Neymar.  André Gomes es va quedar sol davant de Trapp i va errar el xut com ja li va passar, també a la Champions, al camp del City.

Notícies relacionades

DI MARÍA VA FURGAR EN LA DEBILITAT BLAUGRANAUnai Emery tenia clar el camí adequat per fer mal. Orientar el joc cap a la seva banda esquerra per atacar Sergi Roberto, un lateral que no ho és, i posar en evidència André Gomes, que va patir molt en posicions defensives, i, al mateix temps, generar un espai perquè Di María, destinat a jugar inicialment d’extrem dret, retratés les debilitats blaugranes. L’argentí es va instal·lar en la posició de mitja punta, a l’esquena en ocasions de Busquets, trencant amb facilitat el centre del camp de Luis Enrique, arribant gairebé sempre en situacions de perill a l’àrea de Ter Stegen.

La dimensió de la caiguda del Barça es mesura, sobretot, per l’impacte ofensiu que tenia el París SG. En els primers 45 minuts, l’equip d’Emery va rematar fins a 11 vegades, set a la porteria del meta blaugrana, i els homes de Luis Enrique van perdre tots els duels individuals. En tots els sectors del camp, el Barcelona va ser molt pitjor i va marxar deprimit sense respostes futbolístiques.