Neymar: "Iniesta és incomparable. Per ser una llegenda no fa falta tenir una Pilota d'Or"

L'astre brasiler afirma que el Barça no ha perdut la seva identitat i que no ha d'estar pendent del Madrid

 

  / EFE / MARTA PÉREZ

2
Es llegeix en minuts

Neymar ha comentat diversos aspectes relacionats amb l'actualitat del Barça en una entrevista concedida a LaLiga. L'astre brasiler considera que queda molt campionat al davant i pensa que no han d'estar "amb els ulls mirant Madrid", en al·lusió al conjunt de Zinedine Zidane, que va líder de la competició amb tres punts més i un partit menys que els blaugranes.

"Queda molta Lliga encara, molts partits, i hem d'estar molt concentrats a fer les nostres coses. No hem d'estar amb els ulls a Madrid. L'any passat li trèiem 11 punts al segon i vam guanyar la Lliga gairebé en l'últim partit. És un torneig molt difícil: el primer, el segon o el tercer no poden estar tranquils mai perquè hi ha partits complicats. Hem de fer les nostres coses: jugar i guanyar tots els partits", comenta el brasiler.

LA PILOTA D'OR DE CRISTIANO

Sobre la Pilota d'Or, que aquest any ha sigut per quarta vegada per a Cristiano Ronaldo, va assenyalar: "Estic molt feliç aquí a Barcelona, amb la família i amb l'equip, amb la vida que tinc. És clar que és una motivació que existeix, guanyar la Pilota d'Or, però no és una cosa per la qual tingui intenció de morir. Jo vull ser feliç, i aquí sóc molt feliç. Si no guanyo la Pilota d'Or no passa res".

"Jo no joc per guanyar el Balón de Oro, joc per ser feliç perquè m'encanta el futbol. És una motivació guanyar-lo però no és algo por lo que vagi a morir"

"Jo no jugo a futbol per guanyar la Pilota d'Or", va afegir. "Jugo per ser feliç perquè m'encanta el futbol. Guanyar la Pilota d'Or és conseqüència del treball. Per desgràcia només l'hi poden donar a un. Leo (Messi) és millor i el respectem. Per a mi és un gran honor ser company d'ell i compartir vestidor, els gols i tot al camp".

L'ENTREBANC GOLEJADOR

Preguntat per la seva mala ratxa golejadora, va dir: "Jo vull ajudar els meus companys com pugui, amb gol o amb assistències. No he canviat res, no he fet res diferent. Pot passar que no faci gol, i és clar que vull aconseguir molts gols i moltes passades, però a vegades no es pot fer", relata l'astre.

Neymar també remarca el bon rotllo que existeix al trident que forma amb Suárez Messi. "És estrany perquè jo sóc brasiler, un altre argentí i un altre uruguaià: som rivals als nostres països, a Sud-amèrica. No sé què passarà, però tenim una gran amistat, sempre de broma un amb l'altre. Per a mi és una felicitat trobar persones així al futbol".

"CLASSE INCREÏBLE"

Notícies relacionades

Un altre futbolista que s'emporta elogis del brasiler és Andrés Iniesta: "És el millor mitja que he vist jugar. Per la seva qualitat, per tot. Per ser bo, per ser una llegenda, no fa falta una Pilota d'Or. És incomparable perquè és molt, molt diferent. Andrés té una elegància, una classe increïble que el fa diferent de tots els altres".

"El Barça té la seva filosofia, no hem canviat nada. Venim de partits que no lo vam fer bé, però el Barça segueix sent el Barça i seguirà sent-lo molt més"

El davanter assegura, finalment, que l'actual Barcelona no ha perdut la seva identitat: "El Barça té la seva filosofia, no hem canviat res. Venim d'uns partits que no ho vam fer bé i tota la gent va començar a parlar de coses, però no, el Barça segueix sent el Barça, i seguirà sent-ho molt més".