L'assemblea recolza la directiva i el club retira l'acció de responsabilitat contra Laporta

Els socis també aproven el patrocini amb Rakuten i la creació d'una escola de futbol a la Xina

zentauroepp36660111 barcelona    18 12 2016       deportes       el presidente j161218174232

zentauroepp36660111 barcelona 18 12 2016 deportes el presidente j161218174232

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

L'assemblea extraordinària de socis compromissaris del Barça, que s'està celebrant des de les 16.30 hores d'aquest diumenge al Palau de Congressos de Catalunya, a la Diagonal de Barcelona, ha recolzat la junta directiva que aquest dilluns retirarà el recurs d'apel·lació i aturarà l'acció de responsabilitat contra la junta que va presidir Joan Laporta fins al 2010. Els socis han aprovat amb 328 vots a favor, 24 en contra i 24 abstencions la proposta del club d'autoritzar a "aquesta junta directiva a desistir el recurs d'apel·lació relatiu a l'acció de responsabilitat respecte als demandats que han firmat l'acord i desistir en la seva impugnació". La proposta s'ha plantejat després que la junta de Josep Maria Bartomeu hagi arribat a un acord amb 11 dels 16 directius de Joan Laporta i la companyia d'assegurances Zürich, que havia d'afrontar part de les suposades pèrdues de l'anterior directiva. Com que sis directius (entre ells Laporta) no han pactat l'acció de responsabilitat seguirà als tribunals, malgrat que el Barça "hagi volgut tancar aquesta carpeta", segons les paraules de Bartomeu.

A l'assemblea també s'ha aprovat per àmplia majoria l'acord de patrocini amb l'empresa japonesa Rakuten, una de les plataformes líders mundials en la venda 'on-line'. El nom d'aquesta companyia lluirà en les samarretes a partir de la pròxima temporada i substituirà Qatar Airways.

POC AFORAMENT

Notícies relacionades

Malgrat que l'assistència de socis a l'assemblea és bastant pobra, només 408 dels 4.494 convocats, els assistents han aprovat la proposta del club, que aportarà beneficis anuals de 55 milions d'euros, per àmplia majoria. 377 vots a favor, 4 en contra i 5 en blanc. Només tres socis han demanat la paraula. 

També s'ha aprovat el projecte de Mission Hills Group del projecte a Haikou, una illa del sud de Xina, de  creació d'una gran escola de futbol xinesa que segons el club “aportarà beneficis des del minut zero” des de reforçar la marca, guanyar seguidors en les xarxes socials, descobrir futurs valors per al planter blaugrana i donar-se a conèixer en el mercat xinès. L'acord ratificat és per 10 anys ampliat a 10 més. S'ha aprovat amb 364 vots a favor, 21 en contra i 23 abstencions.