Caparrós: "Són molt bons, molt, i tenen molts recursos"

rozas36576047 football soccer   osasuna v barcelona   spanish la liga sant161210153607

rozas36576047 football soccer osasuna v barcelona spanish la liga sant161210153607 / VINCENT WEST

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Joaquín Caparrós, el segon tècnic de l'Osasuna d'aquesta temporada i l'home elegit per, de nou, intentar aconseguir que l'equip vermell es mantingui a Primera, fa 14 anys que no guanya el Barça, des que ho va fer, el 2002, amb el Sevilla. Suma 24 derrotes en els seus 34 enfrontaments. És la pitjor ratxa d'un tècnic contra un rival. Potser, per això, és un dels entrenadors que més i millor coneix el joc del Barça, que no ha canviat al llarg dels anys. “Són molt bons, molt, i, a més, tenen molts recursos per guanyar-te. I, a més, fan que et passis el partit corrent al seu darrere i, al final, t'esgoten”.

Caparrós, que acumula quatre derrotes seguides a la Lliga, creu que “si arriba a entrar el travesser de Sergio León, no dic que haguéssim guanyat, no, però això, amb l'empenta d'El Sadar, que no ens abandona mai, ens hauria permès jugar més lliures i, sobretot, creient que podíem arrencar-los algun punt. Aquesta mica de sort és la que jo sempre reclamo per als meus equips i és, sovint, el que et permet que, en partits tan desequilibrats com aquest, salvis els punts”.

Joaquín Caparrós

ENTRENADOR DE L'OSASUNA

"El Barça t'obliga a molt i, si tens la sort de posar-te al davant, si entra aquell pal, potser hauríem pogut seguir tenint fe a treure punts"

EL MALEÏT TRAVESSER

El tècnic vermell va reconèixer que “l'única manera d'enfrontar-te a aquest fantàstic Barça, pletòric en tot i ple de grandíssims jugadors en totes les zones del camp, és amb intensitat, dedicació, sacrifici i pressió a dalt. Però, és clar, és complicat. Si et poses al davant en el marcador, insisteixo, l'assumpte té una altra cara. Si no aconsegueixes avantatge, ells, que tenen talent, capacitat ofensiva i molt, molt, bons jugadors, acaben guanyant-te. Ens va passar una cosa semblant davant l'Atlètic, però seguirem lluitant. No ens queda cap més remei. La pròxima jornada anem a la Corunya, davant el Deportivo, i tornarem a intentar-ho. Ens hi va la vida”.

Pedro Baile, vicepresident de l'Osasuna, va reconèixer, davant el micròfon de BeinLaLiga TV, que “enfrontar-se al Barça és sinònim que ho passaràs malament, perquè, no només hi ha diferència de plantilles, de jugadors, sinó també una gran, immensa, diferència de pressupostos”. Baile va elogiar “la primera part dels nostres nois, que van tenir una més que digna actuació i, després, quan el Barça t'obre el marcador llavors esclata la capsa de Pandora i ja és molt complicat remuntar. Això sí, no hem de llepar-nos les ferides i ja hem de pensar en el següent partit, que serà a la Corunya”.

LUIS ENRIQUE, SATISFET

Luis Enrique, per la seva part, no va ser gaire original, però sí que va elogiar, sobretot, “la paciència que ha tingut l'equip” i, com ha reconegut també Andrés Iniesta, “des del minut u hem sabut tenir la pilota, moure-la bé, buscar les bandes, obrir el camp i crear moltes ocasions a la primera part, tantes que hem merescut anar-nos-en al descans amb avantatge en el marcador”. Lucho va reconèixer que si hagués entrat el travesser de Sergio León “se'ns hauria complicat el partit, però sempre hem dominat el joc i hem sigut molt superiors al rival”.

Luis Enrique

ENTRENADOR DEL BARÇA

"Hem controlat molt bé tot el partit i, sobretot, hem tingut paciència a l'hora de circular la pilota i obrir el camp amb els laterals"

Notícies relacionades

El míster asturià, que va criticar l'estat de la gespa (“al principi semblava que estava bé però, a mesura que avançava el partit, va anar a pitjor”), va elogiar que els seus laterals haguessin entès perfectament el joc que havien de fer “i, com sempre fa el Barça, van obrir el camp per augmentar la pressió ofensiva del nostre equip”.

Per a Luis Enrique “era vital que el gol arribés com més aviat millor per sumar tranquil·litat al nostre futbol i, sobretot, per provocar desil·lusió en ells, que, com ja s'ha vist i sol ser comú en els partits contra el Barça, en el segon temps ja han tingut més problemes per poder tallar la nostra circulació, pressionar-nos a dalt i complicar-nos més la vida”.