La FIFA anuncia els 55 aspirants al millor equip

El Barça hi està representat amb el seu teòric equip titular de l'any passat, com el Madrid

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

Cap partit del món reuneix la presència de vuit Pilotes d’Or, encara que estiguin concentrats en només dos jugadors: Leo Messi (cinc) i Cristiano Ronaldo (tres). Cap partit del món tampoc podria ajuntar tants jugadors, fins a 20, que figuren entre els 55 millors de l’any a judici de la FIFA, i que formaran part de l’onze ideal del 2016 a la gala del 9 de gener. 

En realitat, l’onze titular del Barça i el del Reial Madrid de la campanya passada figuren íntegrament a la llista de la FIFA. A l’alineació blaugrana que es recitava de memòria (Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez i Neymar), la que ha conquistat les dues últimes Lligues, li faltaran aquest dissabte només dos elements: Bravo, que va marxar al City, i Alves, que va recalar al Juventus.

NOMÉS DOS CANVIS

Ter Stegen Sergi Roberto han ocupat els seus llocs. Tret d’aquests canvis, no hi haurà més variacions a l’equip que presentarà Luis Enrique, que només té un dubte per aclarir: introduir Umtiti de central i que Mascherano faci de lateral per poder frenar Cristiano Ronaldo.

El fons d’armari comprat aquest estiu sense rebaixes (122 milions per sis jugadors) no és per a les grans ocasions com el clàssic, sinó per a cites de menor calat. Els fitxatges no han complert les expectatives, i el partit davant l’Hèrcules (1-1) no va fer més que reafirmar aquesta sensació. Ningú es va guanyar el lloc. Umtiti en seria l’excepció i no pel seu desplegament coper, al reaparèixer després de tres setmanes. 

ELS MATEIXOS DE SEMPRE

Notícies relacionades

En el seu tercer any, Luis Enrique segueix confiant en l’onze bàsic de la seva primera campanya. Per fortuna, podrà confiar amb tots els seus favorits. Cap d’ells malviu a la infermeria (només el pobre Mathieu, que ha recaigut), i recupera Andrés Iniesta, absent a Alacant a causa de la sanció copera.

Zidane ha col·locat a la llista de la FIFA onze campions d’Europa (Navas, Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo, Ramos, Kroos, Modric, Cristiano, Bale i Benzema), però només n’utilitzarà vuit. En el seu cas, les lesions aclareixen l’alineació que hi oposarà. Kroos Bale estan de baixa. També suprimirà un dels tres centrals, si no és que cau en la temptació de col·locar-ne un (Ramos o Pepe) de migcentre, com Mourinho per evitar experiències com «el 5-0 i el 2-6», que són els millors records de Gerard Piqué. Zidane utilitzarà Casemiro o Kovacic, potser tots dos. Igual que Mou, es taparà al Camp Nou. Falta per veure quins jugadors acompanyaran Modric i Isco al centre del camp.