Luis Enrique anuncia la titularitat d'Alcácer

L'entrenador del Barça afirma que fa "especial atenció" als partits després de les aturades com el del Màlaga

Luis Enrique té a la seva disposició, per primera vegada en tota la setmana, tots els internacionals. / J. COTRINA / Vídeo: ATLAS

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Paco Alcácer serà titular davant el Màlaga (16.15 h). No és una cap conjectura per la sanció de Luis Suárez, ni cap deducció per les decisions tàctiques que sol prendre Luis Enrique. Alcácer serà titular perquè l’entrenador ho va anunciar. I això és notícia.

És notícia perquè el tècnic blaugrana mai avança ni admet ni confirma ni desmenteix l’alineació de cap jugador, en la seva obsessió, reconeguda per ell, de no donar pistes als entrenadors rivals. Però contra aquesta mania particular que segueix fil per randa, Luis Enrique no va tenir inconvenient a avançar que Alcácer ocuparà el forat que deixa Luis Suárez. Entre moltes raons, perquè va ser fitxat per ser el relleu de l’atacant uruguaià quan aquest no estigués disponible. L’acumulació de targetes l’aparta d’un matx que Luis Enrique prepara «amb una especial atenció».

"L'objectiu d'Alcácer no és marcar gols, ni ho ha de se, sinó que el seu equip guanyi", diu Luis Enrique del davanter valencià

«És una gran oportunitat per a Paco Alcácer i estic convençut que farà un treball molt bo, és a dir, que serà titular», va reconèixer Luis Enrique, que no sempre ha alineat el teòric quart davanter en ocasions semblants. Li va passar a Pedro abans de marxar al Chelsea, i li va passar a Munir, per exemple, que van ser relegats per altres companys com Rafinha o Arda Turan.

SENSE MINUTS NO HI HA GOLS

«Però l’objectiu d’Alcácer no és marcar gols, no ha de ser-ho, sinó que el seu equip guanyi», va subratllar Luis Enrique, tractant de descarregar la pressió que pateix el valencià, que encara no ha aconseguit estrenar-se. «Es necessiten minuts», va admetre l’entrenador, conscient que no n’hi ha donat prou: solament 236 de 1.170 possibles. Luis Enrique va relatar totes les funcions que reclama a un davanter, segons si el Barça té la pilota o no. «Si després marquen gols ja és...»

L'aturada ha beneficiat el Barça,  L'aturada ha beneficiat el Barça, que pot recuperar lesionats: Piqué i Alba per començar

El que els marca sempre és Leo Messi. L’astre i tots els internacionals que han tornat de les seves respectives seleccions estan en condicions de jugar. Les dues setmanes de pausa a la Lliga han permès al Barça recuperar diversos lesionats. Per una vegada la interrupció ha sigut beneficiosa.

REAPARICIONS IMMEDIATES

Notícies relacionades

Gerard Piqué i Jordi Alba, per exemple, ja poden reaparèixer. Però també Jérémy Mathieu i Sergi Roberto, que va tenir molèsties en la concentració d’Espanya. El retorn d’Andrés Iniesta i el de Samuel Umtiti es presenten com més tardans. «Mai pressiono cap jugador, cap físio, cap doctor perquè es recuperin abans», va dir Luis Enrique, que esperarà pacientment Iniesta, tant si pot reaparèixer en el clàssic davant el Madrid del 3 de desembre com si no.

Abans, molt abans, hi ha el Màlaga, que discorre amb discreció en l’equador de la classificació: és desè. «Als partits de després de les aturades els prestem una atenció especial», va assegurar Luis Enrique, al·ludint a la necessitat que l’equip recuperi els hàbits i els costums de la vida quotidiana, al marge que l’absència de la majoria de futbolistes (14 se’n van anar) impedeix preparar millor els partits. El Barça, a més, enfila un calendari fins Nadal amb 9 partits oficials i un amistós (a Qatar, el 13 de desembre) en 33 dies.