L'hora d'Alcácer

El davanter del Barça anhela marcar el primer gol com a blaugrana per treure's l'ansietat que el paralitza per la falta de punteria

jcarmengol35919521 barcelona      15 10 2016      deportes         alc cer  se 161015192118

jcarmengol35919521 barcelona 15 10 2016 deportes alc cer se 161015192118 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Torna la Lliga i a Paco Alcácer li apareix una nova oportunitat de trencar el malefici que el persegueix des que va aterrar aquest estiu al Camp Nou, ja que segueix sense veure porta després d’haver disputat 236 minuts en set partits. Una llosa per a un davanter que «viu pel gol i per al gol», segons les seves pròpies paraules, i que pateix ansietat davant d’una sequera golejadora com aquesta. «Sé que he de marcar ja», va admetre fa unes setmanes al marxar amb les mans buides contra el Depor al Camp Nou després d’haver desaprofitat tres clares oportunitats. Tan fastiguejat se’l va veure que fins i tot l’afició li va dedicar una ovació per animar-lo.

«La sensació que em fa és que ja està ansiós per marcar», va confessar Robert Fernández, secretari tècnic del Barça, amb la qual cosa va desmentir el mateix Alcácer, que minuts abans havia afirmat que no estava gens «preocupat ni ansiós». Però, naturalment, la cara que tenia era un poema.

Aquest dissabte, davant el Màlaga, tornarà a tenir una oportunitat per treure’s aquesta espina ja que tot apunta que serà titular a causa de l’absència de Luis Suárez per sanció. Una nova ocasió d’abonar la confiança que Luis Enrique ha dipositat en ell –«el que li demano, ho està fent meravellosament; el que em preocuparia és que no tingués ocasions»– i de silenciar els rumors que consideren desproporcionats els diners que s’han invertit en ell: el Barça pagarà 30 milions d’euros al València a banda de dos més en variables pel davanter, que ha firmat un contracte per cinc anys amb una clàusula de 100 milions.

«Es troba en un moment de falta de confiança en què ha d’entrar la primera per fer el clic», va manifestar a la COPE Fernando Morientes, exdavanter del Madrid i el València i bon amic d’Alcácer. «Ell es juga en aquest partit moltes coses i això el pot fer sentir petit al Camp Nou», afegeix Morientes sobre l’estat d’ànim del golejador, a qui també li pesa el fet de saber que disfrutarà de poques oportunitats perquè Messi, Neymar i Suárez, de qui és el relleu natural, són intocables. «Es troba en un moment d’incertesa i tot ho veu negatiu, però quan arribi el primer gol, s’alliberarà i tot fluirà».

400 partits de Busquets

Alcácer ha disputat 236  minuts dels 1.170 possibles fins ara, rematant set vegades a porteria, dues entre els tres pals i una al pal 

Mentre Alcácer espera la seva hora, l’equip va tornar ahir als entrenaments amb la majoria d’internacionals, entre ells Messi i Mascherano, que van arribar dimecres a Barcelona després de volar en avió privat des de l’Argentina juntament amb Di María, mentre que Suárez i Neymar no van participar en la sessió pel fet que encara es trobaven de tornada.

Notícies relacionades

A qui també espera Luis Enrique per al duel davant el Màlaga és a Piqué, Alba i Mathieu, que podrien rebre l’alta mèdica el mateix dia del partit. Tres 'reforços' de luxe per a una defensa que s’ha convertit en la línia més castigada per les lesions en aquest primer terç de temporada. No serà el cas d’Umititi, també lesionat (va patir un trencament fibril·lar a la cama esquerra en un entrenament amb França), a qui s’espera, si evoluciona com es preveu, per al clàssic contra el Madrid, el 3 de desembre al Camp Nou.

També serà un partit especial el de demà per a Sergio Busquets, que pot jugar el seu enfrontament número 400 amb la samarreta blaugrana. El migcentre va arribar al primer equip de la mà de Guardiola en la temporada 2008-09, passant de Tercera Divisió al primer equip i convertint-se en molt poc temps en indiscutible, tant al Barça com a la selecció. Busquets, tercer capità després d’Iniesta i Messi (Mascherano és el quart), va firmar el setembre passat la seva renovació fins al 2021.