La defensa canviant del Barça

Umtiti, que estarà de baixa tres setmanes, és l'últim lesionat de l'equip de Luis Enrique, que ha utilitzat fins a 11 defenses diferents en 17 partits

rpaniagua34616524 marseille  france   07 07 2016   samuel umtiti of france rea161110200321

rpaniagua34616524 marseille france 07 07 2016 samuel umtiti of france rea161110200321 / OLIVER WEIKEN

3
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA, MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

Aquesta vegada no ha fet falta ni que es posi en marxa el temut virus FIFA. Abans dels partits de les seleccions el Barça ja ha perdut un efectiu. Samuel Umtiti es va lesionar dimecres en un entrenament amb França i ahir es va confirmar que estarà tres setmanes de baixa per un trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cama esquerra. Es perd dos partits de Lliga (Màlaga i Reial Societat), un de Champions (el Celtic a Glasgow) i el de Copa davant l’Hèrcules a Alacant. Perilla la seva presència en el clàssic del 3 de desembre, per al qual hauria d’arribar just a temps.

LLISTA DE DESGRÀCIES

La lesió d'Umtiti és solo una més en la llarga llista de desgràcies que afronta el Barça des de l'inici de curs. Tots els defenses han passat per la infermeria menys Digne. Fins i tot els dos porters (Ter Stegen i Cillessen) han tingut problemes físics.

Tots els defenses han passat per la infermeria menys Digne. Fins i tot els dos porters (Ter Stegen i Cillessen) han tingut problemes físics. Just quan Luis Enrique es disposava a recuperar Piqué, Mathieu i Jordi Alba va caure el jove central francès. Tampoc és la primera vegada que es trenca. El 20 de setembre va patir una distensió al lligament lateral del genoll esquerre en l’entrenament previ al partit contra l’Atlètic. Es va perdre tres partits: contra els blanc-i-vermells i el Celta a la Lliga, i el Borussia a la Champions.

L’exjugador de l’Olympique de Lió, el fitxatge amb més presència de la temporada, ha sigut titular en 10 dels 17 partits del Barça com a central esquerre, posició en la qual té tota la confiança del tècnic. Mathieu (4) i Mascherano (3) van actuar en els set restants. Atrevit, solvent i eficaç, suposa una baixa important per als blaugranes. 

MASCHERANO, EL PRIMER

Umtiti forma part de la teòrica línia defensiva titular del Barça, la que va començar la Lliga davant el Betis a l’agost, acompanyat de Sergi Roberto, Piqué i Alba. Aquesta combinació només s’ha repetit tres vegades. En aquell debut, Luis Enrique va tenir la primera baixa: Mascherano, amb una elongació muscular. És l’únic partit que s’ha perdut per lesió l’argentí. Mathieu, en canvi, acumula sis absències.  

Notícies relacionades

En el lateral dret, Sergi Roberto va ser baixa davant el Depor per un microtrencament, mentre el denigrat Aleix Vidal, que no té l’alta mèdica per unes molèsties musculars, no juga des del desastre davant l’Alabès fa dos mesos. Acumula 12 partits sense cap minut. En la llista d’infortunis sobresurt el pols davant el Manches-ter City de Guardiola (4-0). Va guanyar el Barça per golejada però va perdre Piqué i Jordi Alba per un esquinç de turmell i una elongació. Tots dos haurien de reaparèixer davant el Màlaga el 19 de novembre. 

SET SUPERVIVENTS

Davant tantes absències, Luis Enrique ha utilitzat fins a 11 línies defensives en 17 partits, la més repetida la formada per Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti i Digne. També ha optat per algun experiment, com la defensa de tres i la ubicació de Rafinha com a carriler dret, cosa que va passar a Leganés. Quan les circumstàncies collen toca reinventar-se. De fet, 15 dels 22 jugadors de la plantilla culer han tingut algun problema físic. Només se n’han salvat 7: Masip, Digne, Busquets, Denis, Luis Suárez, Neymar i Alcácer. Al Madrid, mentrestant, Carvajal és l’únic titular que ha eludit les lesions. Kroos va ser l’últim damnificat.