El Barça està baix en defenses

Mascherano i Umtiti seran la parella de centrals en els pròxims tres partits i Sergi Roberto i Digne repetiran als laterals

dtorras35966798 barcelona s french defender jeremy mathieu  2nd l  leaves th161026175040

dtorras35966798 barcelona s french defender jeremy mathieu 2nd l leaves th161026175040 / JOSEP LAGO

3
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

Mascherano i Umtiti davant el Granada. Mascherano i Umtiti davant el Manchester City. Mascherano i Umtiti davant el Sevilla... El futur immediat de la defensa del Barça passa per repetir la mateixa parella de centrals en els pròxims partits, abans d'una nova parada de seleccions oportuníssima per als interessos blaugrana, concedeixi una treva, perquè Gerard Piqué i Jérémy Mathieu estan lesionats.

Sergi Roberto i Digne jugaran alineats per protegir els costats de Mascherano i Umtiti. Contra el Granada, el City i el Sevilla. Sense descans possible. El Barça està tan baix en defenses que haurà de repetir la combinació que ja va usar a València dissabte passat en els pròxims partits. El quartet de l'última línia està cantat. Després de la visita al Sánchez Pizjuán, no hi haurà un altre partit de Lliga fins al Barça-Màlaga del 19 de novembre (16.15 h). En teoria, amb tots els futbolistes recuperats.

NOMÉS QUEDA ALEIX VIDAL

A Mestalla, Luis Enrique encara va tenir l'opció d'elegir. Va fer seure a la banqueta Aleix Vidal i Mathieu; la lesió del defensa francès en la Supercopa de Catalunya el priva d'aquest privilegi. Vidal, el defenestrat Vidal, seria l'únic recanvi que podria utilitzar el tècnic si volgués.

Mathieu estarà tres setmanes de baixa. Les proves mèdiques d'aquest dimecres tan sols havien de confirmar la dimensió del trencament que es va produir al soli de la cama dreta quan disputava el Barça-Espanyol. El defensa va marxar del terreny de joc en la segona meitat. Els metges van confirmar els mals presagis i han detectat una lesió. És la segona de tipus muscular que pateix aquesta temporada.

PRIMER TRENCAMENT A SEVILLA

El primera es va produir en el debut oficial de la temporada, a Sevilla. Era l'anada de la Supercopa d'Espanya. El Barça va encarrilar la conquista del títol (0-2). En aquella ocasió va patir un trencament al bíceps femoral de la cama dreta. La trista coincidència és que en el mateix partit va caure Andrés Iniesta. Tots dos, en el primer temps. Ara, amb tres dies de diferència, han tornat a entrar a la infermeria de Sant Joan Despí.

La carestia es repeteix en els laterals: Sergi Roberto i Digne seran titulars en els tres partits

Sense Piqué i sense Mathieu, Luis Enrique s'ha quedat amb només dos centrals i resant perquè Mascherano i Umtiti aguantin els tres partits que disputarà el Barça en els nou dies que van de dissabte (Granada al Camp Nou) fins diumenge que ve (visita al Sánchez Pizjuán) amb l'escala a Manchester (dimarts) per a la Champions. Piqué tampoc és recuperable. Víctima d'un esquinç del lligament lateral extern del turmell dret, segons el comunicat mèdic oficial, davant el City del 19 d'octubre, li van pronosticar tres setmanes de baixa.

El brasiler Marlon Santos (21 anys) és el recanvi del filial per a una indisposició dels centrals

Sergi Roberto i Digne tenen garantida també la titularitat immediata. Jordi Alba està de baixa. Des de dissabte a Mestalla, quan reapareixia de la seva anterior lesió muscular. Va recaure. L'elongació que pateix al bíceps femoral de la cama esquerra allargarà dues setmanes més el seu retorn a l'equip, i per això tampoc jugarà fins que es reprengui la Lliga després de les seleccions.

ALTERNATIVES AL MINIESTADI

Notícies relacionades

Només segueix a punt Aleix Vidal, encara que les seves perspectives són negres. No juga des del 10 de setembre davant l'Alabès. Després d'estar vuit partits descartat, Luis Enrique el va convocar per anar a Mestalla. Aquest dimarts no va anar al Nou Estadi de Tarragona al queixar-se, en l'entrenament previ, de unes molèsties als adductors.

Les alternatives, per tant, estan al Barça B. Nili Perdomo es va entrenar amb el primer equip durant l'última parada de seleccions. Una lumbàlgia el va apartar en l'últim moment que entrés en la convocatòria davant el Deportivo. Ara tornarà a tenir opcions. El recanvi a una hipotètica indisposició dels centrals l'ofereix el brasiler Marlon Santos, arribat aquest passat estiu al Miniestadi procedent del Fluminense. Va cridar l'atenció de Luis Enrique i el seu cos tècnic a Birmingham i dimarts va jugar a Tarragona.