Iniesta s'endú el pitjor cop

El centrecampista del Barça pateix una lesió al genoll dret que el pot tenir de baixa dos mesos

ecarrasco36006033 val ncia 22 10 16 deportes liga f tbol   valencia cf   fc ba161022204052

ecarrasco36006033 val ncia 22 10 16 deportes liga f tbol valencia cf fc ba161022204052 / MIGUEL LORENZO

3
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

«Mestalla sempre és complicat». Ho va advertir Luis Enrique en la prèvia i podia haver firmat la mateixa sentència al deixar l’estadi valencianista amb tres soferts punts a la maleta i amb Andrés Iniesta lesionat de gravetat. La sobretaula va ser intensa. En els dos casos hauria pogut ser pitjor, especialment en el del manxec. Té un trencament parcial del lligament lateral extern i de la càpsula posterior del genoll dret però els gestos de dolor i les llàgrimes amb què va abandonar el terreny de joc en llitera quan tot just s’havien jugat 12 minuts de partit van fer témer el pitjor.

En la disputa d’una pilota, Enzo Pérez l’hi va prendre però amb l’impuls el va fer caure i es va emportar la cama de suport del capità. La posterior bronca entre Luis Enrique i el centrecampista argentí i la grada de Mestalla va ser interrompuda pel públic per aplaudir la sortida d’Iniesta i corejar el seu cognom. Va ser l’únic moment de treva en una tarda hostil.

LA LLISTA DE LESIONATS

El capità del Barça encara ha de ser sotmès a més proves per saber l’abast exacte de la lesió però el fantasma de la tríada es va difuminar amb el comunicat del club pocs minuts després i va quedar allunyat quan, a l’acabar el matx, va sortir caminant gairebé sense coixejar i murmurant el que semblava un discret «estic bé». A la vista del comunicat, es podria perdre unes vuit setmanes, i segur que no jugarà el clàssic del 3 de desembre. En qualsevol cas, Iniesta s'uneix en la consulta mèdica blaugrana a una llista bastant llarga de lesionats: Piqué, Alba, Arda, Rafinha i Cillessen.

El que va quedar en un ensurt, però li pot costar un important disgust al València en forma de sanció van ser els objectes que els van llançar als blaugranes quan celebraven el gol de la victòria, encarats a la Grada Jove. Amb el temps ja gairebé acabat i el triomf a la butxaca, els atacants del Barça van deixar anar tota la tensió acumulada i van rebre una pluja d’insults i un cop d’ampolla. L’impacte principal el va rebre Neymar però també Luis Suárez va caure a terra.

EL SEGUIDOR QUE VA LLANÇAR L'AMPOLLA

Els ànims es van tornar a encendre amb la policia entrant a la grada i Enzo Pérez anant a buscar diversos visitants per tot el terreny de joc fins a la mateixa porta del túnel de vestidors. Els seus companys van suar per retenir-lo i ho van aconseguir almenys fins allà, el que va passar a dins ja no es va veure. Això sí, poc després d’acabar el València va anunciar que havia començat el procés per localitzar el seguidor que havia llançat l’ampolla per expulsar-lo.

Ho va fer gairebé de manera paral·lela a la sortida dels jugadors i el director esportiu per queixar-se de l’actuació d’Undiano Mallenco. No va sorprendre a gairebé ningú doncs des del compte de Twitter del club es van criticar durament  les decisions de l’àrbitre a la primera part, fet que va caldejar encara més l’ambient. En la seva llista de greuges hi havia el gol de Messi amb el fora de joc posicional de Suárez, un probable penal d’Umtiti a Rodrigo i una demanada segona groga a Busquets. A l’altre costat, les queixes anaven dirigides al joc dur del València, en especial de Mario Suárez.

ANDRÉ GOMES

Notícies relacionades

Al centrar les seves ires en el col·legiat, Mestalla es va oblidar de Paco Alcácer, però fins que el partit es va escalfar, ell havia sigut el protagonista. Revitalitzat per l’arribada de Cesare Prandelli a la seva banqueta i per l’eterna rivalitat amb el club català, el València va plantejar un matx intens i físic i un ambient carregat des d’abans de començar el partit. «Alcácer, canalla, fora de Mestalla» va ser el càntic més repetit i el va haver de sentir des que va baixar de l’autobús però n’hi va haver més. També es va cridar «Alcácer menja pipes» o «Alcácer surt de la banqueta». El de Torrent només va sortir per anar a canviar-se al vestidor. 

Allà l'esperava André Gomes, que va abandonar el terreny de joc als 60 minuts. L'escut del seu company li va evitar la mala estona al portuguès. Una tímida xiulada quan va tocar la pilota per primera vegada i ja està. Potser ell oblidarà aviat el partit, segur que Iniesta Alcácer no ho faran.