Última tarda amb Bravo

El meta xilè se'n va al City mentre el Barça ultima el fitxatge de l'holandès Cillesen per 13 milions d'euros

aguasch35236635 barcelona     20 08 2016      deportes       claudio bravo s160820202746

aguasch35236635 barcelona 20 08 2016 deportes claudio bravo s160820202746 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va abandonar xiuxiuejant el Camp Nou. Anavafent-ho amb Piqué després de saludar Suárez, Alba, Messi... Era un comiat, per més que Claudio Bravo, que no ha dit res sobre el seu futur durant les últimes setmanes, intentés dissimular el dolor que li suposa deixar el Barça. Se’n va al City, com va anunciar aquest diari, on Guardiola l’espera amb els braços oberts, tot i que li encantaria seguir sent el guardià del temple blaugrana. Però la complexa cohabitació amb Ter Stegen l’ha empès a prendre una decisió. L’edat (33 anys del xilè, 24 de l’alemany) ha resultat també un factor fonamental.

Pocs recorden que va ser Andoni Zubizarreta qui va dissenyar, amb èxit, el delicat relleu de Valdés. Se n’anava Víctor i semblava, i amb tota la raó del món, que s’acabava el món. Fa dos anys, el Barça va escollir dos porters molt ambiciosos i competitius que han cohabitat de manera difícil.

Joc amb els peus

I el City, necessitat d’un porter que sàpiga llegir el joc amb els peus (a Hart, símbol del futbol anglès, és com si li parlessin en un altre idioma), està disposat a pagar 20 milions d’euros per Bravo. «Nosaltres t’estimem, ¡Bravo queda’t!», li va cridar en diverses ocasions el Camp Nou intentant aturar el que no tenia remei. «Hi ha un principi d’acord amb el City. Li vam oferir la renovació, però va arribar aquesta oferta i ho vam analitzar tot. Encara que abans ha de venir un altre porter», ha declarat Robert Fernàndez, secretari tècnic blaugrana.

A Bravo se’l veia agitat. Ni tan sols l’ovació de l’estadi quan va aparèixer per escalfar li va treure aquell dolor que té a dins. A més a més se’n va del Barcelona encaixant dos gols, sobretot el primer, en què no va estar lúcid per repel·lir el potent xut de Rubén Castro. En el segon, en canvi, no va tenir marge de reacció.

Notícies relacionades

Se’n va i hi surt guanyant. Però potser no voldria anar-se’n. Se’n va Bravo, un porter impecable en les dues lligues (Zamora durant la primera temporada), que no ha disfrutat ni d’un sol minut a la Lliga de Campions. Se’n va per ser el número u sense que ningú li planti cara. Se’n va per guanyar més del que cobra al Barcelona. Tots hi surten guanyant en l’operació. Fins i tot el club blaugrana, que ja té escollit el substitut. És el meta holandès Cillessen (Ajax, 27 anys), per qui el Barça pagaria 13 milions. O sigui, menys del que rebrà per Bravo.

El xilè se’n va transmetent una imatge de porter solvent i fiable. L’última tarda amb Claudio va deixar, més enllà dels dos gols encaixats, el llegat del que ha sigut, és i serà. Per això l’estima tant Guardiola. Davant el Betis va fer 16 passades amb els peus. En va encertar 15, quatre de llargues i imprescindibles per superar la pressió del rival. Així s’entén l’exigència de Guardiola a reunir-se com més aviat millor amb ell, mentre Anglaterra es posa les mans al cap per la seva decisió de prescindir de Hart. Però el futbol evoluciona tant que és més valuós un porter que sap fer servir els peus.