Segon avís a la defensa

La golejada del Liverpool recorda al Barça que, com la pretemporada anterior, ha de protegir millor la seva porteria

 

  / JOHN SIBLEY

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La sonora golejada encaixada davant el Liverpool serveix de puntual avís al Barça en portes de la setmana que obrirà la competició oficial. Luis Enrique té cinc un partit (el trofeu Joan Gamper contra la Sampdoria dimecres) i cinc entrenaments per ajustar les peces que grinyolen i protegir millor la porteria. Diumenge l’espera el Sevilla al Pizjuán per començar a litigar per la Supercopa d’Espanya.

    En realitat, el del Liverpool és el segon avís que denuncia el problema de cada inici de temporada. El primer es va produir l’estiu anterior. El Barça va encaixar gols en els cinc assajos previs als partits oficials i la sagnia es va intensificar. El Sevilla n’hi va fer quatre a la Supercopa d’Europa i l’Athletic quatre més en la d’Espanya. Un portentós Messi i la miraculosa aparició de Pedro abans d’acomiadar-se van evitar el disgust a Tbilisi (5-4); la debacle de San Mamés va ser irrecuperable al Camp Nou (1-1).

    L’any passat el Barça va jugar cinc partits. En va guanyar dos (al Los Angeles Galaxy per 2-1 i a la Roma per 3-0 al Gamper), va empatar amb el Chelsea (2-2) i va perdre amb el Manchester United (3-1) i el Fiorentina (2-1). Aquest any també s’ha enfrontat a equips més rodats i també ha sigut incapaç de mantenir la porteria tancada: va rebre un gol del Celtic, dos del Leicester i quatre del Liverpool.

PALLISSA DE TORNADA

Els diables vermells van patir el mateix revés tot just 24 hores després. Després de vèncer el Barça a Wembley, van visitar el Mainz d’Alemanya i van rebre una pallissa idèntica (4-0). No era, ni de bon tros, la mateixa alineació. Només va repetir Emre Can en l’onze inicial.

Notícies relacionades

    Luis Enrique va evitar dramatismes tot i la crua derrota. Va parlar de «clars errors» i va atribuir a la diferència de preparació física la trista visita al venerat Wembley. Va alinear els dos porters, Ter Stegen i Bravo, sense desfer la margarida, i cap dels dos va estar fi, amb tot just quatre entrenaments acumulats.

    Més preocupants van ser les tèbies actituds dels defenses que van afavorir els ràpids atacs anglesos. Com Mathieu, que surt a una pèrdua per partit. Umtiti, seguint el corrent iniciat per Messi, va aparèixer abans de temps per Sant Joan Despí per posar-se les piles. André Gomes s’hi incorpora avui i el grup que obrirà la competició ja estarà complet. H