Messi marca la línia

Les passades de l'estrella mantenen alt el ritme golejador sense que es noti l'absència de Neymar ni el quart davanter

L'exemple d'avançar la seva tornada als entrenaments s'ha estès: Digne també s'hi ha incorporat abans

 

  / KENTA JONSSO

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça de Leo Messi. Mai un reduccionisme semblant resumeix (per bé) l'estat d'un equip. D'un club. L'estrella marca la línia al Camp Nou, i sempre l'ha traçat en sentit positiu. Al camp i al vestidor. Com s'observa en l'actual pretemporada, que s'obria amb la incertesa que generava l'estat d'ànim del davanter arran del revés de la sentència judicial per l'impagament d'impostos.

Ni un símptoma d'allunyament. Ni de cansament. Lluny de traslladar a la gespa el seu desencant, Messi va tornar abans d'hora i es va convertir en un exemple que han seguit altres. L'últim, Lucas Digne, el lateral esquerre francès que ha anticipat la seva incorporació quatre dies. Havia de 'fitxar' dilluns, i aquest dijous ha aparegut per Sant Joan Despí. Del lideratge de Messi a la gespa sobra qualsevol comentari.

SET GOLS EN DOS PARTITS

Al Barça li falta un davanter, com denuncia Luis Enrique i busca Robert Fernández, el secretari tècnic, i l'astre argentí camufla aquesta sensible absència. Sense gols, de moment. Amb passades. El Barça ha marcat set gols en dos partits: tres al Celtic (1-3), el campió d'Escòcia, dissabte passat a Dublín; quatre al Leicester (4-2), el sorprenent dominador de la Premier, dimecres a Estocolm. Sis d'aquestes dianes van arribar amb la presència de Leo.

Messi no necessita gols per ser transcendental, com tampoc necessita parlar per fer-se notar. Obra. Amb passades a la gespa i amb gestos al vestidor. Munir i Luis Suárez s'han beneficiat de l'omnipresència de l'argentí al camp, cada vegada més procliu a construir el joc que a rematar-lo.

Messi no necessita gols  per ser transcendental en la gespa ni necessita parlar per fer-se notar en el vestuario

ENTRE LÍNIES

Indesxifrable per a la rígida organització del Leicester, amb els seus quatre defenses alineats i els seus quatre centrecampistes al davant, Messi va saber moure's com va voler entre línies per alegrar la vida dels seus companys. Li sobren gols, havent batut tots els rècords del Barça, la Lliga i Argentina.

No li sobren a Munir, que encara està construint una carrera que li permeti continuar al Barça sent o no el quart davanter, l'apel·latiu per anunciar la publicitada arribada d'un altre davanter. El jove futbolista madrileny s'ha apuntat tres gols en dos partits. Suárez, Arda Turan i Mujica, més un d'Ambrose (Celtic) en pròpia porta completen la producció blaugrana. L'equip no troba a faltar Neymar, a Rio amb el Brasil. Ni tampoc l'enyorada absència del nou atacant que completi la plantilla.

SENSE INQUIETUD

Tampoc Luis Enrique mostra símptomes d'inquietud per la demora en l'arribada d'aquell home. Munir va resolent la papereta quan al trident li falta una peça. "Tinc moltíssima confiança en Munir, que també va fer gols la temporada passada. És un futbolista jove i té molt camí per recórrer, però també moltes ganes de treballar, i sempre suma", va dir Luis Enrique després de l'amistós d'Estocolm.

"Tinc moltíssima confiança en Munir, que també va fer gols la temporada passada. Té moltes ganes de treballar i sempre suma", afirma Luis Enrique

Podría repetir el mateix de Messi, excepte dir-li jove, un cop ja fets els 29. El segon capità de l'equip és el mirall en el qual es miren tots, i alguns han seguit el seu exemple per tornar abans a la feina, com va fer. Originàriament estava citat per al 25 de juliol, però després se li van ampliar les vacances fins a l'1 d'agost com a Mascherano i Bravo per haver arribat a la final de la Copa Amèrica. No obstant, Messi va anunciar que compareixeria abans.

DIGNE SEGUEIX L'EXEMPLE

Notícies relacionades

Busquets i Mascherano, els següents en l'escalafó de la capitania, van seguir el rastre de l'estrella argentina. També van treure el cap abans per la ciutat esportiva. El dimecres de la setmana anterior. L'endemà s'hi va sumar Gerard Piqué.

No ha volgut ser menys nouvingut com Digne, que va treure el cap per Sant Joan Despí en l'entrenament matinal que van fer els vuits futbolistes que no van ser a l'estada de Birmingham ni van viatjar a l'amistós de Suècia: Bravo, Ter Stegen, Alba, Piqué, Vermaelen, Douglas, Rakitic i Iniesta.