L'ACTUALITAT BLAUGRANA

El lideratge de Neymar val or

L'astre blaugrana inicia la seva preparació per als Jocs amb el dubte de si serà el capità de la selecció brasilera

rpaniagua34751127 160719214010

rpaniagua34751127 160719214010
marcosl34643495 brazilian barcelona player neymar  r  takes part in a five a160709225622

/

3
Es llegeix en minuts
Edu Sotos
Edu Sotos

Periodista

ver +

Amb gorramocador guants però sense el braçal de capità. Així va saltar aquest dimarts a la freda gespa de Teresópolis, un bonic poblet de les muntanyes de Rio de Janeiro, el davanter de la 'seleçao' Neymar Júnior. Amb a penes vuit graus de temperatura, el primer partuit del davanter del FC Barcelona amb la selecció olímpica del Brasil no va ser tan calorós com hauria esperat.

En la primera roda de premsa del nou tècnic de la 'canarinha', Rogério Micale, un autèntic desconegut per al públic brasiler però fortament consolidat en les categories inferiors de la selecció verd-i-groga, va evitar per tots els mitjans confirmar o desmentir el seu rol de capità als Jocs Olímpics de Rio 2016. “A nivell intern ja hem conversat amb els jugadors sobre qui haurà d'assumir el braçal de capità, però la decisió és sempre de la comissió tècnica. Eperarem veure el funcionament del grup, però ho sabreu ben aviat”, va assegurar Micale sembrant el dubte entre els presents.

COMENTARIS DESAFORTUNATS

Des que va assumir el rol de capità a les ordres de Dunga el 2015, el lideratge de l'estrella del Barcelona mai havia sigut qüestionat. No obstant, la caiguda de Dunga, la seva absència a la Copa Amèrica Bicentenari i la polèmica pels seus desafortunats comentaris a les xarxes socials per la dolorosa eliminació contra Perú, arribant a dir que un munt de “babacas” (idiotes, en portuguès) criticarien els seus companys, van fer saltar les alarmes sobre la necessitat de nomenar un capità d'un perfil baix que reconciliï la deteriorada relació entre els aficionats i l'equip pentacampió el món. Comprensible si es pensa que cada paraula, gest o insinuació del blaugrana genera un verdader 'tsunami' entre el públic brasiler i la premsa del país. 

"Neymar està entre els tres millors jugadors del món i si conseguimos que es sienta feliç tot anirà bé" (Rogério Micale)

Conscient de la incertesa que la seva resposta va generar, el nou entrenador va estar ràpid i va saber esmenar l'error inicial: “Neymar està entre els tres millors jugadors del món i si aconseguim que se senti feliç tot anirà bé”. No hi ha dubte que, amb braçal o sense, Neymar està destinat a estirar el carro en una selecció que destaca sobretot per la seva joventut i falta d'experiència.

DETALLS TÈCNICS

Tant és així que al Brasil tots saben que si el davanter se sent còmode la màgia dels regats impossibles, el desbordament i la gosadía no triga a fer el seu efecte i això, segons Micale, hauria de ser suficient per aconseguir que el conjunt aspiri a l'anhelat or olímpic. Mentrestant, el recital de detalls tècnics, somriures i bromes que va desprendre 'Ney' en el primer entrenament no va deixar dubtes sobre l'efecte del seu lideratge natural entre els seus companys. El de Santos, la mateixa ciutat on es va consagrar el mític Pelé, no va parar de divertir-se en una sessió tècnica amb l'objectiu de reactivar les ganes d'acariciar el cuir per a uns jugadors que, en el cas de Neymar, no han suat la samarreta durant les vacances. 

Tot al contrari passava amb l'altre gran nou de l'entrenament, Gabriel Jesús. Amb a penes 19 anys, el davanter del Palmeiras, i futurible del FC Barcelona encara que en la disputa ja se situen el Reial Madrid o el Milan, no dissimulava les seves ganes de triomfar amb el número 11 de Brasil a l'esquena.

TRIDENT MÀGIC

Notícies relacionades

Com a vigent líder del campionat brasiler, l'aspirant va destacar per la seva velocitat i capacitat associativa formant un trident que amb Neymar Gabriel Barbosa "Gabigol", l'altra perla del Santos, bé podria valer una medalla d'or. Sense dissimular, Micale no va voler estalviar paraules per referir-se a un jugador que coneix des de les categories inferiors de la selecció i en qui diposita grans esperances en els pròxims anys.

"Gabriel Jesús és una realitat, un jugador formidable però que ha de seguir el seu cicle de formació. Encara no podem esperar que assumeixi una responsabilitat com sí que ho fem amb Neymar", va apuntar sabent que, al capdevall, només el crac del Barcelona, amb el braçal de capità o simplement com a líder natural de l'equip, serà capaç de col·locar l'or olímpic sobre el pit dels seus companys a Rio 2016.