Carta oberta de Bartra als culers

"Aquests 4 anys com a jugador del primer equip del Barça han sigut increïbles, intensos, durs, amb moments brutals i altres no tant, però, sobretot, únics i inoblidables", afirma el central

3
Es llegeix en minuts

"Pensar que fa més de 14 anys que aquell nen petit va venir al Barça, a l'edat d'11 anys, de la mà del seu germà bessó Èric i acompanyat pels seus pares Josep i Montse. Amb la màxima il·lusió que un nen pot tenir, la il·lusió de vestir i defensar la samarreta i els colors que sentia dins des que va néixer. Tots dos amb el mateix somni, jugar en el primer equip del FC Barcelona. Ho vèiem molt llunyà, gairebé impossible, però en el meu cas finalment ho vaig aconseguir".

"A poc a poc, prescindint de moments amb família i amics per poder estar en els entrenaments o partits de cada setmana, veient molts companys entrar i sortir cada temporada, on cada any que passava tot era més complicat i més dura era la competència i exigència en entrenaments i partits…".

"Fins a arribar a madurar sense adonar-te que han passat els anys volant i que els moments durs i també bons seguien arribant, i llavors arriba el moment de decidir si seguir estudiant, seguir al 100% amb el futbol o fer les dues coses a La Masia. Allà va ser on vaig fer un gran pas en tots els sentits. Puc dir que estar a La Masia em va permetre donar el millor de mi i, amb el temps, vaig ser capaç de fer el salt al Barça B i, dos anys després, vaig complir el meu somni de nen que tant havia desitjat i pel qual tant havia sacrificat i lluitat: ser jugador del primer equip del FC Barcelona. On he tingut el plaer de viure des de dins grans èxits amb el millor equip del món".

"QUATRE ANYS INCREÏBLES"

"Aquests 4 anys com a jugador del primer equip del FC Barcelona han sigut increïbles, intensos, durs, amb moments brutals i altres no tant, però, sobretot, únics i inoblidables. Gràcies a tots i cada un dels companys que he tingut, els millors del món, que m'han deixat aprendre el millor d'ells com a professionals i com a persones. Amb consells directes o indirectes que tinc ben gravats per seguir creixent sempre. A tota la gent que envolta els jugadors, entrenadors, directius, presidents, físios, metges, utillers, delegats, encarregats de la cuina i també els de seguretat, caps de premsa, treballadors de La Masia i de la ciutat esportiva".

"Ara sí, sobretot, m'agradaria donar un especial agraïment a tots i cada un dels culers... L'afecte i l'estima que m'heu demostrat tots els dies que he viscut en aquesta casa m'han ajudat a seguir sempre endavant, lluitant i donant sentit a tot el meu treball per poder defensar l'equip i els nostres colors".

"CAP FRED I COR CALENT"

Notícies relacionades

"Me'n vaig amb el cap dret, amb la seguretat d'haver fet el que tocava en cada un dels moments en què se m'ha necessitat i a deixar-me la pell en tots i cada un dels entrenaments i partits que anaven venint. Segueixo el meu camí, per seguir creixent, amb Meli, la petita Gala i amb la meva gent que, de forma incondicional, sempre han estat al meu costat. Sabent que tot el que he viscut i tot el que he passat ha servit per ser qui sóc i per tenir el privilegi de seguir amb el que més m'agrada, poder aconseguir nous reptes i nous punts de partida que em permetin seguir somiant més que mai. I, sobretot, segueixo endavant amb el cap fred per poder fer amb coherència el que toca, però amb el cor ben calent per continuar amb la passió i les ganes de seguir evolucionant com a jugador i com a persona".

"Malgrat la distància seguiré estimant i disfrutant del Barça com un culer més. ¡A seguir creient per seguir creant!"