Bartra se'n va al Borussia Dortmund

El club alemany pagarà els 8 milions de la clàusula rebaixada del central del Barça

 

  / JULIO CARBÓ

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

Marc Bartra se'n va del Barça i fitxarà pel Borussia Dortmund, a l'espera que el club alemany faci oficial l'operació, que viu les seves últimes hores. L'endemà que L'endemà queRobert Fernández, el secretari tècnic del Barça, manifestés que volia retenir el futbolista perquè hi confiava, i que si se n'anava hi volia mantenir "un vincle" per recuperar-lo, la marxa del central de Sant Jaume dels Domenys està a punt de consumar-se. Algunes fonts apunten que Bartra passa una revisió mèdica a instàncies del Borussia.

El club alemany pagarà els 8 milions que figuraven a la clàusula de rescissió, després que aquesta quantitat hagués baixat des dels 40 milions inicials. La rebaixa s'anava produint a mesura que baixava l'aportació del futbolista fins a quedar en aquests 8 milions que convertien Bartra, concentrat amb la selecció espanyola, en una ganga.

El Dortmund no l'ha volgut deixar escapar. Sobretot, perquè acabava de perdre un central. Un dels seus pilars. Matt Hummels es va comprometre amb el Bayern Munic abans que s'hagués acabat la campanya alemanya. Abans que hagi passat una setmana des que es va tancar la competició oficial de clubs, el subcampió de la Bundesliga i de la Copa alemanya s'emporta el defensa.

SIS ANYS DEL DEBUT

Bartra, nascut el 15 de gener de 1991, va debutar amb el Barça el 14 de febrer del 2010 al Calderón, contra l'Atlètic. Va jugar l'última mitja hora com a lateral dret després de substituir Jeffren. En les dues campanyes següents, com a membre del filial, va participar en 5 i 2 partits, respectivament, del primer equip, al qual es va incorporar definitivament la temporada 2012-13 a les ordres de Tito Vilanova.

Van ser 16 partits de 60 possibles, competint amb Carles Puyol (el seu actual representant), Gerard Piqué, Eric Abidal i Javier Mascherano. En el curs següent, amb Tata Martino, va doblar les seves aparicions, fins a arribar a les 30, xifra que ha anat minvant novament en els dos exercicis sota el mandat de Luis Enrique: 25 partits en la temporada anterior, 23 en la que acaba de finalitzar. En total, 102 partits oficials jugats, nou títols conquistats i la internacionalitat de la mà de Vicente del Bosque.

VINCLE A L'AIRE

Notícies relacionades

"Buscarem el millor per al Marc. No vull que es desvinculi del club, perquè posseeix unes condicions fantàstiques. Necessita jugar. No deixaré que se'n vagi", va assegurar Robert Fernández en la seva compareixença de dijous. L'única opció que Bartra continués vinculat al Barça seria que el mateix futbolista ho fes constar al contracte que firmi amb el Borussia Dortmund, llevat que el club alemany faci aquesta concessió a canvi d'una determinada quantitat de diners.

Bartra és el segon defensa que perd el Barça en dos dies. Primer va ser Dani Alves, Primer va ser Dani Alves, que es va emparar en una clàusula per anar-se'n gratis; a continuació és Bartra, que només deixarà 8 milions a les arques barcelonistes. La baixa del central obligarà el club a fitxar un central. Robert Fernández va admetre que la demarcació quedaria "coixa" si es produïa aquest desenllaç.