Mascherano, intocable malgrat l'oferta del Juventus

El jugador argentí es debat entre una oferta del Juventus o afrontar la nova competència en defensa que tindrà al Barça

 

  / JULIO CARBÓ

2
Es llegeix en minuts
ALBERT GUASCH / BARCELONA

El Barcelona considera intocable Javier Mascherano. El considera així perquè l'entrenador, Luis Enrique, no vol ni sentir parlar de la sortida del jugador argentí, que té com una extensió seva al terreny de joc.

Això ve a tomb per les informacions que van aparèixer aquest dimarts sobre els contactes que el migcampista reconvertit en central ha mantingut amb la Juventus de Torí. S'ha parlat d'un principi d'acord amb el campió italià per tres temporades.

No es tracta d'un mer rumor preestiuenc. Mascherano, a punt de fer 32 anys, medita en aquests moments sobre el seu futur. Al Barça encar li queden dos anys de contracte, però alberga dubtes.

Té dubtes esportius. Sap de l'arribada d'un o dos centrals per reforçar la plantilla blaugrana i, malgrat haver sigut un dels futbolistes més utilitzats per Luis Enrique en la campanya que acaba de finalitzar, Mascherano no veu clar el seu rol a l'equip. Contràriament a la imatge de seguretat que transmet, l'argentí se sent en ocasions en condicions d'inferioritat, dubta de si mateix, qüestiona les seves pròpies possibilitats, encara que després la realitat converteixi en infundades tanta tortura interna.

EL FRONT FISCAL

L'altra causa de plantejar-se una mudança està relacionada amb els seus problemes fiscals. S'ha de recordar que el mes de gener passat, Mascherano va acceptar una pena de 12 mesos de presó per delicte fiscal, una condemna que no ha de complir per l'absència d'antecedents, però que preocupa el jugador i el seu entorn davant la hipotètica aparició de qualsevol altre error amb Hisenda. Una errada més en aquest terreny seria fatal per al jugador.

Evidentment, el desig del jugador no implica automàticament que el Barça se n'hagi de desprendre. Faltaria que el club blaugrana acceptés negociar amb el Juventus i s'entenguessin en el preu. En aquests moments, Mascherano compta amb una elevada clàusula de rescissió de 100 milions d'euros. Quan va aterrar a Barcelona, sol·licitat per Pep Guardiola el 2010, el club va desemborsar uns 25 milions d'euros. Guardiola el va reciclar de seguida com a central. I així durant sis temporades.

A més de l'entesa entre els dos clubs, també s'hauria de convèncer Luis Enrique, que ha demostrat una confiança absoluta en el jugador argentí per acompanyar Gerard Piqué. En aquests moments, el tècnic asturià no pensa prescindir de cap dels centrals de la plantilla fins que compti amb un relleu. I això val fins i tot per a algú tan infrautilitzat com Marc Bartra, que ja ha comentat a tots els seus companys la seva voluntat d'emigrar davant la falta d'oportunitats. Però fins que no es lligui un recanvi, Bartra no es mou.

AUTORITAT I PERSONALITAT

Notícies relacionades

L'entitat blaugrana li ha plantejat a Bartra la possibilitat d'anar-se'n cedit, però ell prefereix una venda i en aquest sentit el València li ha fet saber el seu interès. No és l'únic equip que l'ha temptat, però l'oferta valenciana és la que més li agrada. Significa, a més, mantenir-se a la Lliga BBVA, que és el que vol.

De Mascherano, Luis Enrique en valora el rendiment però també la seva personalitat, la seva autoritat dins del vestidor i per descomptat la seva ascendència sobre Leo Messi i Luis Suárez. Amb ells s'asseu sovint a l'avió, com la nit de tornada de Granada després de guanyar la Lliga. Va enviar una foto de tots tres per Twitter amb el següent text. “Pilota d'Or, Bota d'Or i jo. Hahahaha. Campions”.