Emery es veu «favorit en il·lusió»

L'entrenador del Sevilla considera que és «un regal» disputar dues finals en quatre dies

marcosl33981125 gra213  sevilla 21 05 2016  el entrenador del sevi160521195442

marcosl33981125 gra213 sevilla 21 05 2016 el entrenador del sevi160521195442 / Julio Munoz

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Potser les cames no respondran amb la mateixa velocitat, força i precisió que al setembre, o com si no s’haguessin vist sotmeses al desgast d’una final fa quatre dies, però el cap el tenen fresc i motivat.

No hi haurà excuses del Sevilla, que disfruta del privilegi de lluitar per dos títols en una mateixa setmana tot i que el seu entrenador, Unai Emery, reconegués que els tècnics havien registrat, en unes proves, una lògica dosi de cansament addicional en els seus homes. «El normal és perdre contra el Barcelona, però som favorits en il·lusió», va proclamar, abans d’agafar el tren cap a Madrid.

Emery assumeix la normalitat de perdre contra els blaugranes per la seva pròpia experiència: a l’octubre els va guanyar el seu primer partit després de 20, en diferents equips, sense aconseguir-ho. Altres motius avalen aquest supòsit si es repassa la nòmina de la plantilla de Luis Enrique i l’aval dels tres títols amb què aquesta es presenta al Calderón. El primer, per cert, a costa del Sevilla en el debut oficial de la temporada. «Ens hem guanyat el seu respecte», també va apreciar Emery. Per aquell triomf del 3 d’octubre al Sánchez Pizjuán (2-1) i per l’angoixa a què van sotmetre el Barça a Tbilisi en la lluita per la Supercopa d’Europa. El Sevilla es va avançar en el marcador i després va ser capaç d’igualar un 4-1 advers fins a forçar la pròrroga. Pedro va clavar el 5-4 abans de volar cap a Londres.

DIFERÈNCIES MÍNIMES

Des d’aquella final fins a la de Basilea de dimecres i la de Madrid d’avui el Sevilla, que ha arrossegat el desgast a la Lliga, amb un pèssim inici i el dubtós honor d’haver sigut l’únic equip que no ha vençut a domicili, ha anat sobrevivint. Al Camp Nou va caure per 2-1. Les diferències són mínimes, segons els resultats, i els blaugranes estan plenament convençuts que passaran una mala estona. També els ho garanteix Emery. «Lluitarem amb totes les forces», va assegurar, i quan els en faltin s’empararan en les que els insufli l’afició sevillista en la segona excursió de la setmana. El tècnic va admetre que és «un regal» trobar-se en la tessitura del seu equip per molt freqüent que sigui d’un temps ençà la recol·lecta de títols: nou en deu anys.

L’ALTRE DOBLET

Els tres últims (les Europa League del 2014, 2015 i 2016) corresponen al seu mandat. Són els tres primers d’una carrera, complerts els 44 anys, que ha passat per Llorca, Almeria, València i Moscou (Spartak), abans d’aterrar a Nervión el 2012. No en va alçar cap com a futbolista de la Reial Societat, el Toledo, el Racing Ferrol, el Leganés i el Llorca. Per això els disfruta tant. «Estem davant una oportunitat increïble, molt difícil d’igualar, de guanyar dos títols, i, a més a més, hi haurà 20.000 sevillistes a la grada», va argumentar Emery, sobre els destacables elements motivacionals de la plantilla.

L’onze sevillà aspira al doblet Europa League-Copa, com el Barça aspira al Lliga-Copa. En aquest sentit, va atribuir als blaugranes la pressió, «perquè la seva credibilitat va en funció dels títols».

AMB BAIXES

Notícies relacionades

Luis Enrique té tota la plantilla en condicions i descartarà lliurement sis dels 24 jugadors. Emery tindrà més restriccions, encara que presentarà un onze molt similar al que va vèncer el Liverpool dimecres passat. El principal dubte d’Emery era Rami, encara que les previsions apunten que saltarà a la gespa perquè Fazio i Pareja, els altres centrals del vestidor per substituir-lo, no ofereixen les mateixes garanties de rendiment.

L’equip trobarà a faltar N’Zonzi i Kolodziejczak, «dos guerrers», descartats per sanció, i el defensa Trémoulinas i el centrecampista Krohn-Dheli per lesió. A Madrid hi van arribar en tren 23 futbolistes sans –entre ells Reyes, el capità, recuperant-se d’una operació d’apendicitis– , «molt concentrats». Fins dijous van tenir prohibit parlar de la final de Copa. Des d’aleshores, tenen l’ordre de deixar-ho tot a la gespa del Vicente Calderón. És l’últim dia.