Cesc no conserva res del Barça

L'exjugador blaugrana elegeix Flamini davant de Xavi i Iniesta i Wenger i Mourinho abans que Guardiola i Tito

crmartinez33740464 chelsea s spanish midfielder cesc fabregas reacts 160503135238

crmartinez33740464 chelsea s spanish midfielder cesc fabregas reacts 160503135238 / BEN STANSALL

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Cesc Fàbregas no guarda un bon record del seu pas pel Barça. O com a mínim, la tornada a la que va ser casa seva, com va dir, no li va deixar tanta empremta com l'estada, anterior i posterior, als dos equips de Londres que ha defensat, l'Arsenal i el Chelsea.

En una elecció curiosa, enmig d'una entrevista promocional d'una marca esportiva, Cesc afirma que Arsène Wenger i Jose Mourinho han sigut "els millors entrenadors que he tingut". Per diferents raons. "Wenger ha sigut el més important perquè em va donar l'oportunitat de ser qui sóc quan tenia 16 anys", explica el jugador d'Arenys de la seva etapa inicial a l'Arsenal.

"Mourinho em va agafar després d'un moment difícil, em va fer creure en mi mateix i em va fer campió de la Premier", explica Cesc del seu retorn a la Premier després del seu pas pel Barça. Al Camp Nou hi va estar tres temporades: amb Pep Guardiola (11-12), Tito Vilanova (12-13) i Tata Martino (13-14). I hi va conquistar cinc títols: una Lliga, una Copa, dues Supercopes d'Espanya, una d'Europa i el Mundial de clubs.

LES BROMES DE PIQUÉ

Notícies relacionades

Tampoc va causar impacte en Cesc jugar amb Xavi i Iniesta tant com haver-ho fet amb Mathieu Flamini, amb qui va coincidir quatre temporades a l'Arsenal. "És el millor centrecampista amb qui he jugat", assegura Fàbregas, que destaca el poder físic del futbolista francès. "Podria citar Xavi Iniesta, que són fantàstics per als ulls, però no és el futbol real", diu.

Gerard Piqué és el jugador del Barça que destaca perquè és molt bromista, fins al punt de ser "capaç de punxar-te els pneumàtics amb un ganivet". No aclareix si Piqué estava darrere de la broma que li van fer els seus excompanys blaugranes en el primer desplaçament per enfrontar-se amb el Porto a la Supercopa d'Europa, el seu primer títol: al tornar a l'habitació se la va trobar destrossada.