carta dirigida a l'expresident bartomeu

Una oenagé israeliana demana al Barça que trenqui la seva relació amb Qatar

L'organització considera que és "immoral rebre finançament d'un país que recolza grups terroristes"

1
Es llegeix en minuts

Una oenagé israeliana ha demanat al FC Barcelona que suspengui els seus vincles amb la Fundació de Qatar per considerar que és "immoral rebre finançament d'un país que recolza grups terroristes".

L'oenagé, denominada Shurat Hadin i que actua a nivell jurídic internacional, ha enviat aquest dilluns una carta a la directiva del Barça per demanar-li que posi fi a l'acord entre les dues parts, ha informat la seva presidenta, Nitsana Darshan-Litner.

"Se sap que Qatar ha donat el seu suport polític, i finançament en alguns casos, a grups com l'Estat IslàmicAl-Qaida i Hamàs, no s'ha d'esperar que morin ciutadans espanyols per descobrir-ho", ha afirmat aquesta advocada.

L'oenagé, que en els últims anys ha aconseguit l'obertura de processos judicials en diversos països contra dirigents palestins a qui acusa de terrorisme, sosté a la missiva que és "immoral" que un equip de la talla del FC Barcelona rebi diners de Qatar, que "s'enorgulleix del seu suport a grups armats".

A la carta, escrita en anglès i dirigida a l'expresident Josep María Bartomeu, també recorda que el candidat Joan Laporta ha exhortat en la seva campanya a treure el logotip de la fundació de la samarreta blaugrana al·legant motius de "corrupció", i ha demanat tornar el d'Unicef a la part de davant.

Notícies relacionades

"Seguim les activitats de Qatar des de fa temps, i veient que són les eleccions al club, i les declaracions d'un dels candidats a favor d'interrompre l'acord, considerem apropiat presentar ara la nostra petició", ha matisat Darshan-Litner, per a qui el logo a la samarreta del Barça "ajuda Qatar a obtenir legitimitat internacional".

La presidenta de l'oenagé ha subratllat que esperarà els resultats de les eleccions al club català per veure què passa amb l'acord de finançament, però no ha descartat que en el futur puguin apel·lar a la justícia espanyola o europea "si es donen les bases legals necessàries".