WORLD PRESS PHOTO

La pena de Leo, millor foto d'esports del World Press Photo

El fotògraf xinès Bao Tailiang va captar el fugaç moment en què l'estrella es va creuar amb la Copa que mai va besar

Messi mira la Copa del Món després de la derrota a Maracaná. Fotografia guanyadora del World Press Photo d’Esports 2015.

Messi mira la Copa del Món després de la derrota a Maracaná. Fotografia guanyadora del World Press Photo d’Esports 2015.

1
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

Leo Messi no va guanyar el Mundial. Es va quedar a la porta. Va arribar a la final de Maracaná, però l'Alemanya de Joachim Löw sí que va poder besar el trofeu que tant perseguia l'estrella blaugrana, elegida curiosament com el millor jugador de la final. Un premi que va recollir amb mala cara. Ell volia guanyar el Mundial, no un títol individual. I en el moment que puja les escales del mític estadi brasiler un fotògraf xinès, Bao Tailiang, va captar l'únic moment en què Messi i la Copa del Món es van creuar. El jugador argentí ni la mira. Té els ulls en un altre punt, mentre Zabaleta, el seu company, camina uns passos enrere. Hi ha molta gent en aquesta imatge, seleccionada pel World Press Photo com la millor de l'any, però tot queda condensat en Messi i la Copa.

Fa la sensació que entre ells s'estableix un diàleg invisible. Messi puja ple d'una pena infinita, una pena que mai oblidarà, passi el que passi en la seva carrera esportiva, recuperant potser aquella ocasió en què el seu xut va marxar fregant el pal de Neuer o aquella ocasió d'Higuaín que el perseguirà per sempre. Messi puja, la Copa espera al seu nou propietari, que la reculli Lahm, el capità d'Alemanya. Mesos més tard, poc abans que Ronaldo besés la seva tercera Pilota d'Or, l'estrella del Barcelona, i mentre mirava alguns vídeos de l'últim Mundial del Brasil, deixava una frase eloqüent: “Ens en penedirem tota la vida”.