L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Benedito: "Si imputen Bartomeu, haurà de dimitir"

L'aspirant a la presidència del Barça diu que el president "ha perdut tota la credibilitat" i aposta pel fitxatge de Luis Suárez "però no per 80 milions"

Benedito, en les eleccions del 2010.

Benedito, en les eleccions del 2010. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / Barcelona

Agustí Benedito té clar que Josep Maria Bartomeu només tindrà un camí si és imputat pel cas Neymar. "Haurà de dimitir, serà la seva única sortida si no vol continuar perjudicant la imatge del Barça", ha manifestat l'aspirant a presidir el club a partir del 2016.

En el seu balanç anual de la gestió com a "líder de l'oposició", Benedito ha criticat que el nivell d'incompliment del programa electoral de la directiva "ha arribat a uns nivells inacceptables", i ha afegit: "Després de cinc mesos i mig com a president, Bartomeu ha perdut la credibilitat que pogués tenir". Per això considera que el president hauria de convocar eleccions. "Ja l'hi he demanat altres vegades".

Falta de transparència

Notícies relacionades

En aquest sentit, Benedito acusa la junta de falta de transparència ("no s'entén que no es puguin donar les xifres dels fitxatges") i ha criticat una vegada més l'acord amb Qatar, un conveni que considera que "desgasta la imatge del Barça", ja que es relaciona el nom del club amb una dictadura i també amb tota la polèmica de la suposada compra de vots de la candidatura del Mundial de Qatar 2022, que està sent investigada per la FIFA. "Dubto que el Mundial s'acabi celebrant en aquell país", ha vaticinat Benedito, que ha assegurat que si arriba a ser president del Barça anul·larà l'acord amb el patrocinador principal del club.

En l'àmbit esportiu, ha admès que la temporada del primer equip no ha estat bona, però que els èxits de les seccions i del futbol femení han permès fer una valoració general no tan negativa. Sobre el possible fitxatge de Luis Suárez, ha assegurat que "és un gran jugador i seria extraordinari poder fitxar-lo, però no per 80 milions". Sobre la feina d'Andoni Zubizarreta com a director esportiu, també ha estat molt clar: "Si ens atenem al seu treball dels darrers quatre anys, no es pot dir que hagi estat positiu".