TERRATRÈMOL BLAUGRANA

Cronologia del 'cas Rosell'

Les dates claus d'un procés que ha precipitat la dimissió del president blaugrana

Sandro Rosell i Neymar, el 3 de juny del 2013, data en què el davanter va fitxar pel Barça

Sandro Rosell i Neymar, el 3 de juny del 2013, data en què el davanter va fitxar pel Barça / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Fa un mes i mig que Jordi Cases, un soci del Barça que a l'octubre va fracassar en una moció de censura que va presentar contra Sandro Rosell, va interposar una querella contra el dirigent blaugrana per apropiació indeguda en el fitxatge de Neymar. El que en un principi el club va qualificar d'"actuació temerària" ha desembocat en la dimissió del president del Barcelona. Aquestes són les dates claus del que ja es coneix com 'cas Neymar'.

5 de desembre: Jordi Cases, soci del Barça, presenta una querella contra el president blaugrana, Sandro Rosell, per un presumpte delicte d'"apropiació indeguda en la modalitat de distracció de diners" per saber "en qualitat de què el club ha pagat 40 milions a l'empresa N&N" en el marc del fitxatge de Neymar.

9 de desembre: "Estic tranquil·líssim. Zero preocupació. Els nostres equips legals s'estan encarregant", diu Rosell.

16 de desembre: La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana al jutge Pablo Ruz que reclami al Barça tota la documentació del fitxatge de Neymar.

18 de desembre: Ruz dóna cinc dies al club perquè presenti els documents sol·licitats.

19 de desembre: "Oferiré els documents encantat. Espero que aquests fets siguin fruit de la casualitat i no d'una persecució organitzada", declara Rosell.  

23 de desembre: Toni Freixa, portaveu del Barça, viatja a Madrid per entregar en mà els contractes firmats amb el davanter brasiler i les memòries econòmiques del 2011, 2012 i 2013.

27 de desembre: Freixa envia un burofax a Cases anunciant-li que el club el demandarà per danys i perjudicis.

10 de gener del 2014: El fiscal demana al jutge que admeti a tràmit la querella. Intueix "simulació de contractes". Sol·licita més documentació a la FIFA, el Santos, el futbolista i Deloitte.

11 de gener: El Barça emet una nota en què expressa la seva "indignació més enèrgica" i qualifica l'operació de "enginyeria negociadora".

12 de gener: El club advoca perquè no s'admeti la querella i titlla d'"error" que el fiscal intueixi un delicte.

15 de gener: El Barcelona demana "confidencialitat" al jutge i que li permetin personar-se en la causa. Ruz pregunta si vol fer-ho com querellat o perjudicat.

Notícies relacionades

20 de gener: Rosell reclama al jutge "amb tot el respecte" que lo citi a declarar i que no tarda molt.

22 de gener: Ruz admet a tràmit la querella contra Rosell. El Barça sol·licita la inhabilitació del jutge i que el cas sigui traslladat a un jutjat barceloní.

Temes:

Neymar