EL MUNDIAL DE CLUBS

Guardiola: "Ens juguem ser els millors del món"

El tècnic demana als seus homes que aconsegueixin el títol per ratificar la supremacia del Barça

Guardiola, durant la roda de premsa de Yokohama.

Guardiola, durant la roda de premsa de Yokohama. / TORU HANAI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / Yokohama (enviat especial)

Una breu xerrada dePep Guardiola als seus homes ha estat suficient perquè canviïn el xip. De l'eufòria per guanyar alBernabéu a la prudència deguda per afrontar el Mundial de Clubs, primer a la semifinal davant l'Al Sadd de Qatar i, després, davant el vencedor del Santos-Kashiwa. El tècnic creu que la plantilla no necessita una motivació especial.

“El desig de ser campió del món de clubs ja és suficient motiu perquè no perdin la concentració”, ha explicat el tècnic després del primer entrenament aYokohama. Una breu sessió que no tindrà un segon capítol fins dimarts a la tarda. El tècnic els ha donat festa perquè es distreguin davant l'objectiu traçat al Japó.

En la roda de premsa oficial davant els periodistes internacionals, Guardiola s'ha mantingut en la seva línia de prudència habitual, sense deixar-se portar pels elogis dedicats alBarça després del triomf deMadrid. “Segueixo pensant que no hi ha tanta diferència entre els equips”, ha comentat, malgrat que l'onze de Mourinho nómés li ha guanyat un partit dels set disputats. El conjunt blanc, a més, és el rival que menys punts ha arrabassat als blaugranes des que Guardiola és l'entrenador. Només el supera el Màlaga.

Nova obsessió

Notícies relacionades

Ara, l'obsessió és elMundial de clubs, no laLliga. “Els he dit que no perdin aquesta oportunitat que no sabem quan es presentarà una altra vegada. Ens juguem ser el millor equip del món i no ho serem fins que aconseguim aquest títol”, ha recalcat, com si ell i els jugadors necessitessin ratificar amb el trofeu l'opinió unànime dels aficionats de tot el planeta. Excepte un sector de Madrid, clar.

Guardiola també els ha recalcat les dificultats que trobaran davant l'Al Sadd, el primer rival. El futbol de Qatar està uns esglaons per sota, però el Barça no podria tolerar un ridícul com seria la derrota.