El pols que ve

La dimensió desconeguda

Barça i Madrid afronten la còmoda cita a la Champions abans de viure un episodi excepcional que els portarà a jugar quatre clàssics en 18 dies

Guardiola, durant el partit contra l’Almeria.

Guardiola, durant el partit contra l’Almeria. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
DAVID TORRAS
BARCELONA

amb permís de Pep Guardiola, que no consentirà parlar del Madrid mentre estigui en joc la Champions, el Barça està a punt d'entrar en un túnel que el conduirà a la dimensió desconeguda. Ningú avui és capaç d'imaginar el que passarà en aquest estrany episodi de 18 dies que provocarà una sessió mai vista de quatre clàssics. Ningú sap quin final espera al Barça a la sortida d'aquest trajecte. D'entrada, té les de guanyar. Però amb la Lliga mig perduda, el Madrid de Mourinho lluitarà com no ho ha fet mai per no quedar-se un altre any en blanc. I aquí, en aquest fenomen paranormal, no hi ha manera de saber si es compliran les regles del joc que s'han imposat a la Lliga i que el 5-0 va retratar.

Abans de ficar-s'hi, al Barça l'espera un altre viatge, llarg també però menys apassionant. L'equip, sense Iniesta sancionat, vola avui a Donetsk amb un cinturó de seguretat a prova de la pitjor de les turbulències, un 5-1 que igual que el 4-0 del Madrid al Tottenham, condueixen irremeiablement a resoldre en dos clàssics qui seguirà rumb a Wembley. Per més que Guardiola s'hi esforci, és difícil que els culers no saltin per sobre del Xakhtar, i tinguin el cap posat en el Bernabéu i en Mestalla, i que els rondin pensaments molt diferents, des dels que desitgen anar dissabte amb tot fins als que especularien amb els 8 punts d'avantatge i evitarien riscos amb vista a la Copa.

Notícies relacionades

Serà el primer d'una sèrie de debats. Els quatre clàssics donaran per a molt. Però poca broma. Hi ha massa en joc i és fàcil pensar que Mourinho no es quedarà en silenci com ha fet aquest cap de setmana. De moment, igual que Guardiola, ha tancat l'equip i també ha llançat la consigna de deixar el Barça de costat fins a eliminar el Tottenham. Malgrat aquest silenci, al vestidor s'aferren a una esperança que passa per guanyar el primer duel. «Que ningú pensi que la Lliga està acabada», va advertir Casillas.

El mateix discurs que Guardiola insisteix a traslladar als seus jugadors i que avui repetirà davant del duel de la Champions. No hi ha res guanyat i hi ha molt a perdre. Però al Barça ningú li robarà el valor d'haver arribat on és venint d'on ve. Perquè, després de tant d'èxit, el més fàcil és deixar-se anar i caure en un forat negre.