La temporada blaugrana / Una hegemonia intocable

Ni rastre de pressió

L'equip de Guardiola se supera a si mateix i afronta el tram final amb el coixí de la Lliga

La pilota del Vila-real-Barça,  deformada per efecte òptic.

La pilota del Vila-real-Barça, deformada per efecte òptic. / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
DAVID TORRAS
BARCELONA

Més lluny que mai, però és fàcil pensar que la distància real entre els uns i els altres està per sobre d'aquests vuit punts. Els comptes del Madrid han saltat pels aires. Una altra vegada. I ja en són... Amb Mourinho tampoc podrà ser. Mentre que al Camp Nou s'imposa el respecte i l'obligada prudència de no aixecar els braços abans de temps -«si et creus campió, acabes perdent la Lliga», va advertir Guardiola-, al Bernabéu ja la donen per perduda.

Ara, a la Casa Blanca i els voltants es posaran mans a la feina en l'exercici d'empetitir aquest títol i realçar el valor de la Copa i de la Champions. En aquesta estratègia són admirables. No hi ha ningú com ells. Però la xerrameca i l'art de l'embolic no entren en joc al camp i aquí, amb la pilota pel mig, el Barça ha rebentat el primer globus de Florentino i Mourinho. Queden encara hores de vol, però a la Lliga el Madrid ha patit una caiguda lliure.

EL GRAN LÍDER D'EUROPA / Són tan sols tres punts, però suficients per sentenciar una Lliga sotmesa a un Barça que es manté inalterable al desgast del pas del temps. Al revés. En aquesta lluita contra si mateix, cada any se supera. Més punts, més gols, més victòries, més de tot. Els rècords s'acumulen en un historial imponent acompanyat per una col·lecció inacabable d'elogis. Amb el triomf a Vila-real va igualar les 13 victòries a fora que va aconseguir en tota la Lliga passada i que és probable que les superi en les quatre sortides que li queden (Madrid, Reial Societat, Llevant i Màlaga). Més. Suma ni més ni menys que 26 triomfs en 30 jornades, seguint el rastre de fa un any, quan en va aconseguir 31 en 38 jornades. Una barbaritat rere una altra.

Aquests són, amb diferència, els millors números d'Europa, molt per sobre dels líders de les quatre grans Lligues. Ni el Manchester United (19 victòries en 31 jornades), ni el Milan (19 en 31), ni el Borussia (20 en 28), ni el Lilla (16 en 29) resisteixen la més petita comparació.

Notícies relacionades

CHAMPIONS I COPA / Per a desgràcia del Madrid, per burxar més en la ferida de Florentino i de Mou, el pitjor consol que pot tenir és que amb els seus 23 triomfs seria el líder d'Anglaterra, d'Itàlia, d'Alemanya i de França. Però aquí té un problema, un fantasma que persegueix des de fa tres anys i al qual no aconsegueix atrapar per més diners que hi inverteix: el Barça de Guardiola.

Amb mitja Lliga o la Lliga sencera perduda, el focus al Bernabéu es desviarà primer a la Champions i després a la Copa del Rei. I una altra vegada apareix el Barça amb la pressió que implica el precedent del 5-0 i els vuit punts de diferència. Mourinho pot dir missa en l'intent de cobrir-se les espatlles davant un triple fracàs. Però queda molta lluita. El Barça ha guanyat en tranquil·litat amb el coixí de punts de la Lliga, però al mateix temps aquesta seguretat portarà els culers a pensar en Mestalla i en Wembley. I res està fet. Primer, el Xakhtar.