Sorteig del Cupó Diari

L’ONCE reparteix 1,4 milions d’euros en un dels barris més vulnerables de Badalona

El premi ha sigut repartit per un quiosc regentat per Isabel Díaz, venedora de 56 anys amb una lesió medul·lar

L’ONCE reparteix 1,4 milions d’euros en un dels barris més vulnerables de Badalona
1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

El Cupó Diari de l’ONCE (Organització Nacional de Cecs Espanyols) ha repartit ni més ni menys que 1,4 milions d’euros a Pomar, un dels barris de Badalona més vulnerables.

El premi ha sigut repartit pel quiosc de l’ONCE del mercat del barri, que regenta Isabel Díaz, venedora de 56 anys que va passar a integrar l’ONCE arran d’una lesió medul·lar que la va portar a una incapacitat laboral.

Malgrat que Díaz és la titular del ‘quiosc de la sort’, en aquest cas la majoria del botí, al voltant d’un milió d’euros, l’ha venut una fleca del barri de Pomar a la qual Díaz l’havia distribuït prèviament. Ella va repartir directament la resta del premi, gairebé mig milió d’euros més.

Els destinataris de la recompensa són en la seva totalitat veïns ubicats des de fa dècades al barri de Pomar, a la perifèria nord de Badalona, que a més és una de les demarcacions locals més vulnerables de la ciutat: segons l’última dada de l’Institut d’Estadística de Catalunya (2020), el barri disposa d’una renda mitjana per persona de 13.135 euros, mentre que al centre de Badalona és d’uns 19.060.

Notícies relacionades

Pomar, a més, és una de les àrees del Besòs més vulnerables, tal com estudia l’Institut Metròpoli en el seu índex de vulnerabilitat urbana, juntament amb altres demarcacions locals de Badalona amb elevats nivells d’exclusió social com la Salut, Lloreda o Sistrells.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO Badalona

Temes:

Badalona ONCE