Moratòria de sancions

Albiol insisteix a frenar la implantació de la ZBE i demana a la ministra Ribera que no «amenaci» Badalona

«No puc enviar al ‘pacte de la misèria’ 40.000 persones de Badalona i fregir-les a multes, no soc alcalde per a això», assegura l’alcalde popular

NOTÍCIA: Albiol frena tres anys més l’aplicació de la zona de baixes emissions a Badalona

REACCIONS: El Govern es planteja portar als tribunals la moratòria d’Albiol per retardar l’entrada en vigor de la ZBE

Albiol insisteix a frenar la implantació de la ZBE i demana a la ministra Ribera que no «amenaci» Badalona

AJUNTAMENT DE BADALONA

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Nou capítol en les declaracions creuades entre l’Ajuntament de Badalona i el Govern d’Espanya arran de l’anunci de l’alcalde Xavier García Albiol d’allargar tres anys més la moratòria de sancions a la zona de baixes emissions al seu pas per la quarta ciutat catalana.

En una atenció als mitjans de comunicació que ha tingut lloc aquest dimarts al migdia, l’alcalde popular ha demanat a la ministra per a la Transició EcològicaTeresa Ribera, «des de la màxima cordialitat i fermesa, que no amenaci Badalona». Aquestes declaracions de l’alcalde popular responen a l’advertència que la ministra ha fet dimarts al matí davant les càmeres de TV-3 de portar als tribunals la decisió d’Albiol.

Així, l’alcalde assumeix que la seva única intenció amb la moratòria és «defensar els veïns amb menys recursos econòmics». «No és admissible que en una situació de crisi, quan moltes famílies utilitzen el cotxe o camioneta per treballar, se’ls castigui d’aquesta manera perquè no disposen de 20, 30 o 40.000 euros per canviar-se el cotxe», ha explicat Albiol.

Albiol ha xifrat en 40.000 els vehicles censats a Badalona que no compleixen els requisits marcats per poder circular per la ZBE: «No puc enviar al pacte de la misèria 40.000 persones de Badalona, no soc alcalde per a això», ha afegit.

A més, Ribera també havia posat sobre la taula l’opció de retirar a l’Ajuntament de Badalona la subvenció de 2,5 milions d’euros facilitada per posar en marxa la implantació de la ZBE a Badalona: «La ministra no pot retirar una ajuda econòmica ‘per reial decret’, el que estaria fent és castigar els veïns i la ciutat de manera injusta», ha manifestat Albiol. «A Ribera li ha faltat temps per sortir i amenaçar, que escolti, analitzi i després tregui conclusions», ha afegit.

Albiol ha insistit que el seu executiu està a favor de la defensa del medi ambient, i ha recordat que la moratòria no paralitza la instal·lació de la ZBE, sinó «només les sancions». «A aquest autònom que porta una furgoneta de més de 10 anys perquè no es pot canviar a una de nova, no el podem fregir a multes. Em sembla un despropòsit, molt injust. Ningú té un cotxe antic per gust», ha justificat l’alcalde de Badalona.

Reunió amb la ministra Ribera

Notícies relacionades

Així, Albiol ha esmentat en tres ocasions la seva intenció de sol·licitar una entrevista amb la ministra, Teresa Ribera: «Li vull explicar el meu projecte i les mesures que estem prenent, què és el que volem fer. Estic segur que serà sensible amb aquestes famílies». «No vull entrar en cap batalla, vull col·laborar i anar de la mà de la resta d’institucions», ha dit Albiol.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO Badalona