Sistema de salut

Salut incorpora 90 fisioterapeutes a l’atenció primària de la Regió Barcelona Metropolitana Nord

  • ¿Qui guanyarà les eleccions a Badalona 2023? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

  • Del Quart Cinturó a la vivenda: els titulars que deixa a Sabadell el debat electoral del 28M

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Salut ha incorporat 90 fisioterapeutes als centres d’atenció primària de la Regió Sanitària Metropolitana Nord per donar resposta a una de les patologies més freqüents del sistema de salut, com són les patologies osteoarticulars, com les lumbàlgies i els dolors de cervicals, genoll i maluc. L’objectiu d’aquest nou rol professional és promoure i millorar l’autonomia de la persona atesa, prevenir malalties musculoesquelètiques i reduir el consum de medicaments.

Així, els professionals se centren principalment en l’atenció comunitària i especialment en les patologies d’alta prevalença i baixa complexitat, comdolors vertebrals (lumbàlgia i cervicàlgia), dolor de genoll o de maluc crònic, mal d’espatlla i pacients amb risc de fragilitat.

A la Regió Barcelona Metropolitana Nord, 36 dels nous fisioterapeutes s’han incorporat a equips del Barcelonès Nord i Maresme, 35 al Vallès Occidental i 19 al Vallès Oriental. El repartiment als municipis més grans queda de la següent manera: 13 a Badalona, 10 a Terrassa, 10 a Sabadell, 7 a Santa Coloma de Gramenet, 7 a Mataró, 5 a Granollers, 3 a Sant Cugat i 3 a Rubí.

Notícies relacionades

Amb la incorporació dels fisioterapeutes als equips d' atenció primària (EAP) també es pretén augmentar el vincle de la població amb activitats i serveis dels seus barris, ciutats o pobles que siguin beneficioses en aquest context. En aquesta línia, són habituals les activitats a escoles o amb col·lectius de gent gran, per exemple, sovint de maneracoordinada amb els serveis de rehabilitació i altres agents comunitaris que participen en el procés assistencial.

Una altra àrea on els fisioterapeutes tenen un paper destacat és en la coordinació amb els metges de família, les infermeres, els treballadors socials, referents emocionals, dietistes i nutricionistes per abordar la promoció d’hàbits saludables i la prevenció de malalties.