AJUDES A LA PESCA

Europa destina 15,6 milions per desenvolupar l’economia blava sostenible a la Costa Central

Les ajudes dupliquen el pressupost actual destinat al desenvolupament local participatiu de les comunitats pesqueres

Europa destina 15,6 milions per desenvolupar l’economia blava sostenible a la Costa Central

DEPARTAMENT D'ACCIÓ CLIMÀTICA

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA) destinarà 15,6 milions d’euros, durant els pròxims 6 anys, per desenvolupar l’economia blava sostenible als municipis pesquers de la Costa Central. L’objectiu d’aquest increment és poder implementar els projectes proposats pels territoris pesquers a tot el litoral català.

El director general de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat, Sergi Tudela, i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona, Josep Pena, han presentat aquest dimecres les ajudes, que dupliquen el pressupost actual destinat al desenvolupament local participatiu de les comunitats pesqueres.

GALP de la Costa Central

Els municipis de la Costa Central van presentar una candidatura que ha sigut seleccionada pel Departament d’Acció Climàtica i que els permet constituir-se com a Grup d’Acció Local Pesquer (GALP), pas imprescindible per poder optar a aquestes ajudes.

L’àmbit territorial del GALP de la Costa Central arriba als municipis de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Badalona i Barcelona, amb una superfície de 200 quilòmetres quadrats.

Els GALP tenen la missió de dissenyar estratègies per a la gestió de les ajudes europees, permetent centrar les actuacions i els recursos en les prioritats definides pel territori mateix.

Segons Acció Climàtica, actualment s’identifiquen 29.548 llocs de treball dels sectors de l’economia blava en aquesta àrea. Estan adherides al GALP les quatre confraries de pescadors de la zona, amb una flota pesquera de 100 embarcacions que generen unes captures de 4.457 tones anuals, amb una recaptació en primera venda de 17 milions d’euros.

A més de la candidatura de la Costa Central, el Govern ha seleccionat quatre GALP més, que arriben a tots els municipis pesquers del país.

Notícies relacionades

Per poder optar a les ajudes, les candidatures seleccionades hauran de presentar una estratègia de desenvolupament abans del 31 de juliol del 2023. Prèviament, es podran acollir a una ajuda preparatòria per dinamitzar el procés participatiu i redactar els projectes. En el cas del grup de la Costa Central, rebrà 12.618 euros per a la redacció del projecte. Aquests projectes hauran de reflectir la seva vinculació amb l’estratègia marítima de Catalunya.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona