Seguretat durant les nits de festa

Badalona comptarà amb un punt lila per la Nit de Nadal i Cap d’Any

  • L’objectiu principal del servei és informar, sensibilitzar, prevenir i actuar davant les actituds masclistes i LGBTIQ-fòbiques

Badalona comptarà amb un punt lila per la Nit de Nadal i Cap d’Any

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) instal·larà dos punts liles durant el període de Nadal per «garantir» unes festes lliures de violències masclistes i LGTBIQ-fòbiques.

L’objectiu principal del servei és informar, sensibilitzar, prevenir i actuar davant les actituds masclistes i LGTBIQ-fòbiques que es produeixen en els espais públics, d’oci i dies festius. També s’ofereix atenció en un espai i ambient segur davant d’agressions que es poden produir durant les nits festives.

D’aquesta manera, s’instal·larà un punt lila durant la nit del 24 al 25 de desembre, és a dir, la Nit de Nadal, i un altre del 31 de desembre a l’1 de gener, per Cap d’Any, a la zona d’oci nocturn de la ciutat, on també s’ha planificat un dispositiu policial amb Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra.

Horaris dels punts liles

En el cas de la Nit de Nadal, el punt lila, ubicat al carrer Pomar de Baix amb carrer Orient, estarà actiu entre les 00.30 h i les 7.30 h.

Pel que fa al servei del punt lila per Cap d’any, estarà actiu des de la 1 de la matinada fins a les 8 del matí i se situarà al mateix punt.

Notícies relacionades

La segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha remarcat la «bona atenció que han rebut les víctimes d’agressions i la funció pedagògica i de sensibilització que les persones que estaven als punts han fet en l’entorn dels espais d’oci per aconseguir que siguin lliures de violències masclistes i LGTBIQ-fòbiques».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO