Bàsquet

La Copa, un «revulsiu» per «posar al dia» els pavellons de Badalona

  • L’Ajuntament ha firmat un acord de col·laboració amb la Diputació de Barcelona per 1,5 milions d’euros per a aquest propòsit

La Copa, un «revulsiu» per «posar al dia» els pavellons de Badalona

DIBA

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’alcalde de Badalona (Barcelonès), Rubén Guijarro, va qualificar la Copa del Rei 2023 de «revulsiu» per «posar al dia» els pavellons esportius de la ciutat, després de firmar aquest dimecres un acord de col·laboració amb la Diputació de Barcelona per 1,5 milions d’euros per a aquest propòsit. El regidor badaloní va dir que la celebració de la competició a la ciutat fa «més fàcils» aquest tipus d’inversions. El consistori badaloní va pagar 1,7 milions de cànon a l’ACB per ser la seu del «gran esdeveniment esportiu de l’any vinent» a la ciutat.

L’alcalde de Badalona va explicar que serà al setembre quan es donaran a conèixer els projectes executius de cada instal·lació i que els 1,5 milions que aportarà la Diputació aniran «preferentment» a la millora dels poliesportius de la ciutat. «El parc esportiu de la ciutat acumula més d’una dècada sense inversió i, sobretot, del manteniment necessari. La Copa és un revulsiu per capgirar aquesta aquesta situació», va recordar Rubén Guijarro.

A més d’aquesta inversió, Guijarro va anunciar que pròximament es presentaran dues subvencions a través dels fons europeus Next Generation per «remodelar de manera íntegra» la piscina Mireia Belmonte per 2,5 milions d’euros, així com el pavelló Ausiàs March per valor de 6 milions d’euros. Precisament, el pavelló Ausiàs March, on jugava el Joventut abans de traslladar-se al Palau Olímpic, és una de les tres instal·lacions candidates a acollir la Minicopa Endesa junt amb el de la Plana i el de Llefià.

Notícies relacionades

La seu triada es coneixerà «durant aquest mes», segons Guijarro. «L’organització de l’ACB ha visitat les tres instal·lacions i en els pròxims dies vindrà una delegació amb el seu president, Antonio Martín, al capdavant per acabar de tancar aquests serrells», va afegir el regidor.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona